Aydemir, esnafın sorununu Meclis’e taşıdı

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB)Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Aydemir, esnaf ve sanatkârların sorunları ile ilgili dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek Van Milletvekili Fatih Çiftçi’ye sundu. Aydemir, esnaf?

VAN 16.03.2015 16:43:58 0
Aydemir, esnafın sorununu Meclis’e taşıdı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van ESOB eski Başkanı Faruk Alpaslan, Van ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Aydemir ve Başkan Vekili Çetin Karaduman AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaret etti.
 Ziyarette Van esnafının sorunlarından oluşan bir dosyayı Çiftçi’ye veren Van ESOB Başkanı Aydemir, “Kayıt dışı işyerlerinin denetimlerinin yapılması ve kayıtlı esnafın mağdur olmaması için gerekli yasal düzenlemenin yapılması ve uygulanması hayati önem taşımaktadır. Bunun yanında emekli olan esnafımız emekli maaşı ile geçinemediği için işyerini çalıştırmaya devam ediyor. Bu nedenle emekli maaşından yapılan yüzde 15 kesintinin kaldırılması esnafımızı rahatlatacak. Ayrıca yıllar önce vergi ve oday sicil kaydı yaptıran, ancak Bağkur tarafından re’sen kaydı yapılmayan, emekli olmayı bekleyen esnafımızın vergi ve oda sicil kaydı esas alınarak o tarihten itibaren bağkurlu sayılması ve emekli olabilme hakkı verilmesi büyük bir mağduriyeti önleyecek. Çünkü bu durumda çok sayıda mağdur esnafımız var. Bu konuların çözüme kavuşturulması ve esnafımızın mağdur edilmemesini istiyoruz”  diyerek, sorunların çözümü için AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’den destek istedi.
 
ÇİFTÇİ, ‘VAN ESOB GENİŞ TABANI OLAN ÇOK ÖNEMLİ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR’
Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve beraberindekilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, “Van ESOB Temsiliyet açısından çok geniş bir tabana yayılan esnaflarımızı temsil etmektedir. Van’ın sorun ve sıkıntılarını takip eden, sorumluluklarına sahip çıkan, Van için olduğu gibi bizim için de çok çok önemli bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.
AK Parti’den Van Milletvekili Aday Adayı olan Eski Van ESOB Başkanı Faruk Alpaslan’a hayırlı olsun dileğinde bulunan Çiftçi. “Geçmişten günümüze kadar çok değerli bir kardeşimiz görevini başarı ile yerine getirdi. Nasip oldu Milletvekili adaylığı için istifa etti ve aday adayı oldu. AK Parti’den Van Milletvekili Aday Adayı olan Eski Başkan Faruk Alpaslan Bey’e hayırlı uğurlu olsun dileğinde bulunuyorum” dedi.
Van ESOB Başkanlığına seçilen Muhittin Aydemir’i tebrik eden Çiftçi, “Başkan Vekili olan arkadaşımız Muhittin Aydemir Bey Yönetim Kurulu’nda Başkan olarak seçildi. Başkanımıza ve yönetimine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca  Muhittin Aydemir Bey’i yönetimi ile birlikte tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Dün olduğu gibi bundan sonra da her zaman için sivil toplum kuruluşlarımızın, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimizin yanında olacağız. Ben eminim ki bir yerde samimiyet ve iyi niyet varsa orada başarı da gelecektir. Bugüne kadar Van ESOB’un esnaflarımıza önemli katkıları oldu ve iyi hizmetler yaptı. Bundan sonraki süreçte de inşallah Muhittin Aydemir Bey ile birlikte çok önemli hizmetler yapmaya devam edeceği kanaatindeyim” dedi.
 
ÇİFTÇİ ‘ESNAFLARIN SORUNLARINI BİREBİR TAKİP EDİYORUZ’
Van ESOB Başkanı Muhittin Aydemir’in esnafların sorunlarının yer aldığı dosyayı çözümünde destek olması için kendisine sunduğunu belirten Çiftçi, “Muhittin Bey Van esnaf ve sanatkarlarının sıkıntılarının yer aldığı bir dosyayı bize sundu.  Dosyada Van esnafı başta olmak üzere Türkiye genelindeki esnafları ilgilendiren sorun ve konular yer alıyor. Bunları da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlık ve kurumlar nezdinde takip edeceğiz. Bu konulara Sayın Bakan da olumlu bakıyor, inşallah olumlu bir sonuç alacağımızı ümid ediyorum. Bize sivil toplum kuruluşlarımızdan gelen bütün talepleri, birebir takibe alıp sonuçlandırma yönünde elimizden gelen hassasiyeti gösteriyoruz. Van ESOB’dan gelen bu talepleri de takip edeceğiz” dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi