Avusturalya`nın Ankara Büyükelçisi`nden VATSO`ya Ziyaret

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van`a gelen Avusturya`nın Ankara Büyükelçisi Ian Bigss, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu`nu makamında ziyaret etti.

VAN 9.10.2012 21:07:33 0
Avusturalya`nın Ankara Büyükelçisi`nden VATSO`ya Ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geçtiğimiz Pazar gününden itibaren geldiği Van`da çeşitli ziyaretlerde bulunan Büyükelçi Ian Bigss, VATSO`yu ziyaret etti. Büyükelçi Bigss`e ilin tarihi, ekonomik potansiyeli hakkında bilgi veren VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, Van`ın çok büyük bir ekonomiye sahip olduğunu belirtti.
Çanakkale harbinden dolayı Türkiye ile ortak tarihi bağlarının bulunduğunu dile getiren Büyükelçi Bigss ise bunun yanında ticari ilişkileri de geliştirmek istediklerini söyledi.

 

Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Nadiroğlu, Büyükelçiye üzerinde Van`ın tarihi ve turistik değerlerinin yer aldığı bir plaket hediye etti. Avusturya`nın Ankara Büyükelçisi Ian Bigss ise Nadiroğlu`na Avusturya`nın Sidney şehrinin fotoğraflarının yer aldığı bir albüm hediye etti. VATSO`nun Şeref Defteri`ni de imzalayan Büyükelçi Bigss, daha sonra VATSO binasından ayrıldı. (Mahmut Aytekin-İLKHA)