Avukatlar Adalet Bakanlığı ve HSYK'dan müfettiş isteyecek.

Van'da aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 13 sanıklı KCK davası dosyasının incelenmesi için müdahil avukatlar Adalet Bakanlığı ve HSYK'dan müfettiş isteyecek.

VAN 27.02.2013 14:55:06 0
Avukatlar Adalet Bakanlığı ve HSYK
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 13 sanıklı KCK davası dosyasının incelenmesi için müdahil avukatlar Adalet Bakanlığı ve HSYK'dan müfettiş isteyecek. Müdahil Avukat Erhan Aksoy, soruşturmayı yürüten savcı ve Van Emniyet Müdürlüğü Tanık Koruma Şubesi hakkında 'Delil karartma ve resmi evrakta tahrifat' iddiasıyla yarın suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Van'da 7 Haziran 2012'de KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, bazı BDP'li ilçe belediye başkanları ve BDP yöneticilerinin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alınıp tutuklandı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce haklarında 'örgüt üyeliği' suçundan yargılanan 8'i tutuklu 13 sanıklı davanın 22 Şubat 2013'te yapılan son duruşmasında alınan kararlara, müdahil avukatlar yarın itirazda bulunacak.

DOSYA İÇİN MÜFETTİŞ İSTEYECEĞİZ

Müvekillerinin suçsuz yere tutuklu bulunduğunu belirten Avukat Aksoy, alınan kararlarla ilgili itiraz dilekçelerini yarın mahkemeye vereceklerini söyledi. Dava dosyasının incelenmesi için Adalet Bakanlığı ve HSYK'dan müfettiş isteyeceklerine dikkat çeken Aksoy, "Son duruşmada müvekillerimizin tutukluluk halinin devamını istediler. Ayrıca kendilerince oluşturulan bir gizli tanığın da duruşma dışında dinlenmesine karar verildi. Biz bu kararlara itiraz edeceğiz. Dosyada olması gereken bazı kararlar yok. Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın aleyhinde gösterilen ve toplumsal bir olayda, yanan bir bankayı söndürmeye giden itfaiye aracını durdurduğu yönündeki görüntüler de iki ayrı zamanda çekilen görüntülerin montajı olduğunu ortaya çıkardık. Dava dosyasında çelişkili bir çok bölüm var. Bunun için müdahil 100 avukat olarak Adalet Bakanlığı ve HSYK'ya başvurarak dosyanın incelenmesi için müfettiş isteyeceğiz" dedi.

SAVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Soruşturma dosyasında beyanları bulunan gizli tanığın ifadelerinin değiştirildiğini de iddia eden Avukat Aksoy, "Bu beyanlar masa başında yazılmıştır. Bu beyanlar da soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcısı tarafından değiştirilmiştir. Bu gerekçeyle savcı hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca, Van Emniyet Müdürlüğü Gizli Tanık Koruma Şubesi hakkında da gizli tanığın ifadelerinin bir kısmının silinmesi nedeniyle "Resmi evrakta tahrifat ve delillerin karartılması" gerekçesiyle suç duyurusuda bulunacağız" dedi. - Van