‘Avcılık spor değildir’

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından sosyal medyada her hafta farklı bir konuda gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme çalışması kapsamında bu hafta yapılan paylaşımla avcılığa dikkat çekildi.

VAN 31.12.2021 11:02:26 0
‘Avcılık spor değildir’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hayvan hakları savunucuları tarafından Türkiye genelinde son günlerde avcılığa karşı ciddi bir kampanya yürütülüyor. 
Bu kampanyaya Van ve Bitlis’te faaliyet gösteren ve yüzlerce aktif üyesi bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği de katıldı.

AVCILIĞA DİKKAT ÇEKTİLER

Her hafta Van’da ve havzada bulunan turistik değerlere ilişkin olarak “Dikkat Köşesi” adı altında sosyal medyada farkındalık çalışması yapan dernek üyeleri bu hafta da avcılığa dair paylaşımlarda bulunuyor.

‘AVCILIK SPOR DEĞİLDİR!’

‘Avcılık spor değildir!’ tespiti üzerinden değerlendirilen paylaşımda avcılığa ilişkin şu bilgiler aktarıldı: 
“*Avcılık ateşli silahlar, yaylı silahlar ve tuzaklar gibi aletler ile kontrollü, çoğunlukla kontrolsüz ve bilinçsiz şekilde yapılan faaliyettir.
*Hayvan Nüfusunun yok edilmesi, neslinin bozulmasına sebebiyet vermektedir. Hayvan popülasyonunun düzelmesi yıllar sürebilir ve ekosistemi etkiler. 
*Günümüzde birçok kaçak avcılığa yüksek para cezaları getirilse de canlının yaşamı sona ermeden çözüme yönelik önlem alınabilir. 
*Ayrıca yasal ve kaçak olmak üzere denetim mekanizmasının güçlendirilmesi gerekmektedir.
*Avcılık ile birlikte hayvan nüfusunun yok edilmesi, neslinin bozulmasına sebebiyet vermektedir. Hayvan popülasyonunun düzelmesi yıllar sürebilir ve ekosistemi etkiler. Doğanın dengesine insan müdahalesinin sonuçları etkili olacaktır. Avcılık spor değildir!”
Haber: Adil HARMANCI