'Av yasağı' hazırlıkları başladı

Av yasağı yaklaşan Van Balığı (İnci Kefali) için “İnci Kefali Av Yasağı Koordinasyon Toplantısı” yapıldı.

VAN 12.03.2022 11:46:57 0
'Av yasağı' hazırlıkları başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her yıl üreme döneminde tatlı su derelerine doğru göç eden ve yumurtalarını kayalıkların arkasına bırakan Van Balığı için 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında av yasağı uygulanıyor. Av yasağı boyunca balığın kaçak yollarla avlanmaması, kaçak avcılığın önüne geçilmesi için ilgili kurumlar tarafından sıkı tedbirler alınıyor. Bu çerçevede, balığın av yasağı boyunca etkin şekilde korunması için şimdiden çalışmalar başlatıldı. Gerçekleştirilen “İnci Kefali Av Yasağı Koordinasyon Toplantısı”nda, balığın korunması için alınacak olan tedbirler konusunda istişarelerde bulunuldu.

KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Yasakla ilgili olarak da her yıl kurumların katılımı ile koordinasyon toplantısı gerçekleştiriliyor.
9 Mart günü de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde, av yasağı uygulaması ve alınacak önlemlerle ilgili toplantı gerçekleştirildi.

TOPLANTIYA KATILAN KURUMLAR

Edinilen bilgilere göre toplantı Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş’ın başkanlığında yapıldı.  
Toplantıya İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi ile Edremit, Tuşba, İpekyolu, Muradiye ve Erciş İlçe Belediyeleri yetkilileri katıldı. 

3 AY AV YASAĞI

Koordinasyon toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda jandarma, polis ve zabıta ve ilgili kurumlar tarafından, av yasağı boyunca gerekli önlemler alınıyor.

3 ay boyunca balığın göç ettiği bölgelerde devriye görevleri yapılırken, aynı zamanda havadan da yapılan takiple vatandaşların avlanma faaliyetlerine izin verilmiyor.

'Av yasağı' hazırlıkları başladı
Haber: Adil Harmancı