Av yasağı bitiyor

Endemik bir balık türü olan Van Balığının 15 Nisan 2020 tarihinde başlayan avlanma yasağı, 15 Temmuz 2020 tarihinde sona eriyor. 15 Nisan'dan sonra, yumurtalarını bırakmak için zorlu engelleri aşarak tatlı sulara ulaşan Van Balıklar

VAN 14.07.2020 12:06:43 0
Av yasağı bitiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Van Balığı av yasağı 15 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında uygulandı. Bu süre içerisinde Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyundan tatlı sulara göç başlatan balıklar, yumurtalarını bıraktıktan sonra yeniden göle döndü. Bu yolculuk esnasında müthiş görseller oluşturan balıklar, kimi zaman zorlu engelleri aşmak zorunda kaldı, kimi zaman da martıların ve kaçak olarak avlananların hedefinde oldu.

Yolculuğu esnasında adeta hayranlık uyandıran Van Balığı'nın bu yıl ki göç serüveni de tamamlandı. Pandemi sürecinden dolayı festival düzenlenemeyen balık göçü için, bir çok kişi de ziyaretini ertelemek durumunda kaldı. Bu yıl görsel şöleni izleyemeyen bir çok kişi, sabırsızlıkla bir sonraki seneyi beklemeye başladığını söylüyor.

Av yasağının yarından sonra tamamlanacak olmasından dolayı Van Balığı yeniden sofralardaki yerini alacak.

Pandemi sürecine rağmen Jandarma ve diğer güvenlik güçleri tarafından sıkı bir şekilde korunan Van Balığı, üreme sürecini

tamamlarken, yeniden balıkçı tezgahlarında da baş köşeye konulacak.

Yörede binlerce insanın geçim kaynağını oluşturan Van Balığı için, pandemi sürecine rağmen av yasağı sezonunun iyi geçtiği belirtiliyor.

Vali Mehmet Emin Bilmez'in de bizzat yerinde izlediği göç olayı boyunca, alınan sıkı tedbirlerin, balığın kaçak avcılığını büyük oranda önlediği ifade edildi.
Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi