Atalay’dan Stad Açıklaması: Kararı Vanlılar Versin!

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van’da yeni stadın yapılması için yer tespitinin Vanlıların yapması gerektiğini söyledi.

VAN 3.09.2016 00:49:57 0
Atalay’dan Stad Açıklaması: Kararı Vanlılar Versin!
Tarih: 01.01.0001 00:00


AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, İlaç FM ve Wan Haber ortak yayınında Van’a yapılacak yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, Van’a stadın mutlaka yapılacağını, yer tespiti konusunda da Vanlıların kesin bir karar vermesini istedi.

Van’daki seçmenlerin kendilerine büyük destek verdiklerini vurgulayan Atalay, Van’a karşı sorumluluklarının olduğunu belirterek; “Vanlılar bu seçimde bize çok büyük destek verdi. AK Parti’yi bağrına bastı. Bizim Van’a karşı çok büyük sorumluluklarımız var ve Van’ın bütün sorunlarından haberdar olacağız. Biz enerjimizi Van’ın sorunlarını çözmek için harcayacağız. Van’ın her konusu bizim için çok değerlidir ve yapmamız gereken hizmetler var” dedi.

“VANLILAR STADIN NEREYE YAPILMASI GEREKTİĞİNE KARAR VERSİN”

2011 Van depreminden bu yana uzun süredir yaşanan stad sorununa AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay noktayı koydu. Atalay, Van’a mutlaka stadın yapılacağını söyleyerek, “Bakın Van’ın önemli sorunlarından bir tanesi de stadyum konusudur. Van Güç Birliği Toplantısında da bunu konuştuk. Buna Vanlılar karar versin. Vanlılar oturup bunu bir değerlendirsin. Eski stadyum ne olacak? Kimisi diyor bunu dışarıya taşıyalım, kimisi de bunu TOKİ’ye verelim, kimisi de stadyumun şehir merkezinde olması gerektiğini vurguluyor. Şimdi bende dedim ki Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iyi bir dosya hazırlasın. Sonra oturup Güç Birliği Toplantısında karar verelim.

Vanlılar stadyum konusunda yer tespiti yapmalıdır. Ya mevcut stadyum yıkılıp yerine yenisi yapılacak, ya da Vanlılar bize bir yer gösterecek oraya yapacağız. Şehir kültürü budur. Van nice medeniyetlere başkentlik yapmış bir ilimizdir. Bunları kendisi yürütsün. Ben Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanın kendisine de dedim. Van’a muhteşem bir stad yapılmalıdır. Onun için stadın yapılacağı yere bir karar vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Uğur Tunçdemir - Wan Haber / ÖZEL