ASRİAD’dan kahve fabrikası müjdesi

Asrın iş Adamları Derneği (ASRİAD) Van Şube Başkanı Taner Han, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nu ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

VAN 18.02.2021 16:47:54 0
ASRİAD’dan kahve fabrikası müjdesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 ASRİAD Van Şube Başkanı Taner Han ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti ziyaretinde Van’da yaptıkları çalışma ve yatırımlar hakkında bilgi vererek, Van’a kazandırılacak yeni kahve fabrikasının da müjdesini verdi.
 Van’ın kendi öz değerlerini dünyaya tanıtmaya hazırlandıklarını belirten ASRİAD Van Şube Başkanı Han, Van’ın yerli kahve markası ile Nisan ayında üretime geçmeyi planladıklarını söyledi. Açılması planlanan kahve fabrikasının kentin istihdamına da katkı sunacağını belirten Başkan Han, “Açacağımız fabrika ile onlarca çeşit kahve üreterek, yüzde 90’ını ihraç etmeyi hedefliyoruz. İlerleyen günlerde kurulacak olan Kahve Fabrikasının detaylarını ise kamu oyuna detaylı bir şekilde açmayı düşünüyoruz. ASRİAD Van Şubesi olarak, bu markayla şehrimizi dünyaya tanıtmayı ve şehrimizi ihracat konusunda güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
 “HÜKÜMETİN DESTEKLERİYLE KAHVE FABRİKASI KURUYORUZ”
 Asrın İşadamları Derneği’nin büyük maliyetlerle hayata geçirdiği ‘http://www.asriad.org.tr/avm’ internet sitesi Van’da üretilen veya satılan bütün ürünleri dünya pazarına sunmaya başlayacağını ifade eden Başkan Taner Han, “Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan internet satış sitesi Vanlı firmaları dünya pazarına açacağız. ASRİAD’ın büyük projelerinden birisi olan ASRİAD Avm ile tüm Türk ürünlerini Dünyaya pazarlama imkânı sunacaktır. Sitemiz tamamen yapay zekayla çalışmakta ve 72 dile anında çevrilmektedir. Örneğin Van’da üretilen ya da pazarlanan bir ürünü biz bu siteye yüklediğimizde anında 170’e aşkın ülkede, o ülkenin para birimiyle ve diliyle yayınlanabilecek ve sipariş edilebilecek. Bu sitenin yapımı büyük bir maliyetle oluşturuldu. Ülkemizin ihracatına yönelik hizmete sunuldu. Amacımız Türkiye’nin ‘Ali Babasını’sını ‘Amazon’unu kurmak. Bu siteden Vanlı ASRİAD üyesi işletmelerimiz ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekler. ASRİAD “Önce Nitelik” sloganıyla bu şehre birçok şey katacak. İçerisinde bulunduğumuz bu buhranlı dönemi ekonomiye katacağımız imkânlarla kalkınmasına omuz vermiş olacağız. Bu tür yatırımlarımıza destek olan AK Parti Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Şuanda kurulacak olan kahve fabrikasında da hükümetimizin büyük katkıları olmuştur” diye konuştu.
 “GENÇ MÜTEŞEBBİSLERİN PROJELERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
 ASRİAD üyelerini ağırlayan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise, “İstihdama yönelik verilen bu müjde bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bizler AK Parti olarak her zaman gençlerin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Gençler yeter ki projelerle gelsinler. Hükümetimizin gençlerin önünü açacak çok sayıda destekleri vardır. Açılacak olan yeni kahve fabrikasının Van’a hayırlı olmasını diliyorum. Bizlerin üzerine düşen ne varsa, yapmaya hazırız. Van kazansın, Türkiye kazansın” dedi.