ASP tarafından Gevaş’ta seminer…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce Gevaş İlçesinde seminer düzenlendi.

VAN 23.08.2017 18:22:34 0
ASP tarafından Gevaş’ta seminer…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Seminere; Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye başkanı Sinan Hakan, Kamu Kurum kuruşlarında görev yapan Kurum Amirleri ve Muhtarlar katıldı.

    Seminere katılanlara Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemal Tarhan tarafından Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerinin Hizmet Modelleri, Aile Sosyal ve Destek Programının (ASDEP) tanıtımı, Engelli evde bakım, Sosyal ekonomik destek, Şehit gazi iş ve işlemleri, Doğum yardımı ve Çocuk İhmal-İstismarı ile ilgili seminer verildi.

    Kurum Amirleri ve Muhtarlar eğitimin çok faydalı geçtiğini ve bundan sonraki süreçte seminerde belirtilen Engelli evde bakım, Sosyal ekonomik destek, Şehit gazi iş ve işlemleri, Doğum yardımı ve İhmal İstismar önleme noktasında daha fazla rol ve sorumluluk alacaklarını,  konunun hızlı bir şekilde Gevaş ölçeğinde değerlendirileceğini belirtti.

   Bu kapsamda gerekli koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasını sağlayacaklarını  bu hizmetlere ihtiyaç duyan vatandaşlara en hızlı şekilde hizmetin sunulması için Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Koordineli çalışacaklarını söylediler.