Aslan: “800 bin Kürt'ü katledenlerle birlikte oluyorlar“

Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, HDP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunarak, 'Çıkıp diyorlar ki 'Türkiye Ermenistan'dan özür dilesin'. Niye özür dileyelim? Soykırım olduğunu iddia ediyorlar. Ermeniler, Ruslarla birlikte, Fera

VAN 23.12.2015 17:19:39 0
Aslan: “800 bin Kürt
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı Danışma Toplantısı, ilçe bürosunda yapıldı. Toplantıya; İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, İlçe Başkanı Rasim Aslan, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu, Kadın Kolları Başkanı Nalan Cacim ve çok sayıda partili katıldı.

 İlyas Akkoyun başkanlığında oluşturulan Divan Kurulu'nun ardından  önce Kadın Kolları Başkanı Nalan Cacim söz aldı. Cacim, 1 Kasım'da ülke genelinde alınan zaferin ardından ilde de çalışmaların devam ettiğini belirtti. Seçim öncesi ziyaret ettikleri evleri yeniden ziyaret ettiklerini anlatan Cacim, özellikle seçimlerde büyük emek sarf eden kadınlara bir kez daha teşekkür etti.

ASLAN'DAN, HDP'YE SERT ELEŞTİRİLER…
Daha sonra söz alan Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, isim vermeden HDP'yi eleştirdi. HDP ve Eş Genel Başkanlarının, Türkiye'nin düşmanları ile sevdalı duruma geldiğini anlatan Aslan, "Ermeniler ve Ruslar 100 yıl önce bu bölgede büyük zulümlere imza attılar. Ama birileri şimdi onların yanında yer almaya başladı" ifadelerini kullandı.
Aslan, İpekyolu'nda her mahallede bir koordinatör olduğunu söyleyerek, "Çalışmalarımızı sürekli yapıyoruz. Artık seçimden seçime çalışan bir teşkilat değil, her zaman çalışan bir teşkilat olacağız" ifadelerini kullandı.
Kadın ve Gençlik kongrelerinde seçilen isimleri kutlayan Aslan, hayırlı olmasını diledi.

Bölgede yaşanan terör olaylarına değinen Aslan, "Bizler Ak Parti olarak terör olayları nedeniyle evinden bir eşya bile almadan kaçan tüm vatandaşlara kapımızı sonuna kadar açtık. İnşallah onların mağdur olmaması için gayretlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

"KEPENK KAPATMA ANLAYIŞI SON BULMALI"
Van'da zaman zaman kepenklerin kapatıldığını ve artık bu anlayışın son bulması gerektiğini söyleyen Aslan, "Bugün bölgemizdeki birçok il artık kepenk kapatmıyor. Batman eğer kepenkleri kapatmıyorsa, Van da artık bu anlayışa son vermelidir" dedi.

Ermenilere soykırım yapıldığı iddiasıyla özür dilenmesi gerektiğini söyleyen HDP'ye büyük tepki gösteren Rasim Aslan, "Karşımızdaki siyasi partiler samimi olmalı. Çıkıp diyorlar ki 'Türkiye Ermenistan'dan özür dilesin'. Niye özür dileyelim? Soykırım olduğunu iddia ediyorlar. Halbuki onlar bizi katletti. Ermeniler, Ruslarla birlikte, Feraşin Yaylası'na kadar gelip, 800 bin Kürt'ü katlettiler. Bunlar hala Rus ve Ermeni sevdalısı. Her nedense kim Türkiye'nin düşmanıysa, bunlar onların sevdalısı oluyor" dedi.

Gençlerin eline silah yerine, kalem verilmesi gerektiğini anlatan Aslan, "Artık gençlerimiz eline kalem almalı ve güzel mesleklerle tanışmalıdır. Biz barışın ve huzurun oluşması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini istiyoruz. En güzel günlerin oluşması için Ak Parti olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Toplantımıza katılan tüm partililere teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Bölge: Bişar Ulutaş