ASKOM toplandı

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı yapıldı.

VAN 4.10.2016 11:32:31 0
ASKOM toplandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı düzenlendi. Toplantı, İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz Başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün sunumuyla başlayan toplantıda, hastane öncesi 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile hastane acil servislerinin 2016 yılı çalışmaları değerlendirildi. Van genelinde sunulan hizmetin paydaş kurumlar ile işbirliği içerisinde aksatılmadan sürdürülmesi, vatandaşlara sunulan acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması ve işleyişinin kolaylaştırılması amacıyla atılacak adımlar ile hizmetin sunumunda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri de görüşülerek önemli kararlar alındı.
Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bengü Araz, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Halis Gökyer, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Sevda Tekin, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Kamu ve Özel hastanelerin yönetici ve başhekimleri, acil servisten sorumlu hekimlerin katılımları ile gerçekleşen toplantıda ildeki 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin mevcut durumu, hizmet sunumunda karşılaşılan sorunlar ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) için çözüm önerileri paylaşıldı. Toplantıda, Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunun daha kaliteli ve etkin yürütülmesi adına kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması konusunda kararlar alındı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -