‘Askeri şehit edene mi ağlayacağız?’

Hüseyin Gülerce de Diyarbakır Emniyet Müdürü'ne tepki gösterdi

VAN 10.10.2012 11:21:22 0
‘Askeri şehit edene mi ağlayacağız?’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ajans Habertürk muhabiri Bülent Günal'ın haberine göre Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce de Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in sözlerine tepki gösterdi ve Başbakan Erdoğan'ın sözlerine benzer şekilde konuştu.

‘Askeri şehit edene mi ağlayacağız?’ 

Gülerce şöyle diyor: "AYNI konuşmada terörle mücadele edilmesi gerektiği de vurgulanıyor ve bu iki düşünce arasında gidip geldiğini söylüyor. Eskiden Ergenekonvari bir devlet anlayışı vardı, köyler yakılıyor, insanlar işkenceden geçiriliyordu. Oysa bugün eşit yurttaşlık anlayışının hâkim olduğu bir Anayasa konusunda genel bir ittifak var. Başbakan da haklı. Askeri, polisi şehit edene mi ağlayacağız? Herkes vazifesini yapmalı. Böyle bir konuşma yapmasına gerek yoktu."

Erdoğan: 'TERÖRİST İÇİN AĞLAMAYIZ'

Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan da dün yaptığı ve büyük tepki çeken açıklamasında, "Evlatlarımızı katleden ve ölen terörist için ağlamayız" demişti.

Erdoğan, "Elinde silah olan, can alan hiç kimseye müsamahamız yoktur, olamaz. Terörü mazur gösteren anlayışa prim vermedik, vermeyiz. Onları savunamayız. Onlarla da el ele olamayız. Biz evlatlarımızı katleden, ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Yerimizi iyi bileceğiz, bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı ilave etme hakkı yoktur." şeklinde konuşmuştu.

Başbakan'ın konuşması için tıklayın:

http://www.islahhaber.com/ana-dilde-egitim-hak-degildir-27217h.htm