Askeri Ataşelerden Bekir Kaya'ya Ziyaret

Belçika, Alman, Norveç, İsviçre, Avusturya ve İsveç ataşeleri, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti.

VAN 5.04.2013 15:43:01 0
Askeri Ataşelerden Bekir Kaya
Tarih: 01.01.0001 00:00

Belçika, Alman, Norveç, İsviçre, Avusturya ve İsveç ataşeleri, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti.

Belçika, Alman, Norveç, İsviçre, Avusturya ve İsveç ataşeleri, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret ederek, 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Heyet adına konuşan Belçika Askeri Ataşesi Eric Hersens, "Umarım bundan sonra bu güzel coğrafyada artık özgür yaşarsınız" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır, Nusaybin, Şırnak, Hakkari, Yüksekova ve Roboskili aileleri ziyaret ettiklerini, son olarak da Van'a geldiklerini belirten Hersens, gezi amaçlarının ise son dönemde yaşanan süreç ile ilgili olduğunu belirtti. Ankara'da değil, bölgede sürecin nabzını tuttuklarını aktaran Hersens, "Sayın Öcalan'ın açıklamalarından sonra bölgede nasıl bir hava estiğini ve insanların ne düşündüklerini öğrenmek istedik. Bu nedenle sizleri ziyaret ettik" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, Abdullah Öcalan'ın mesajlarının tüm dünya tarafından ilgi ile izlendiğini ve Öcalan'ın yeni bir sürecin başlatıcısı olduğunu söyledi. Öcalan'ın çağrısı ile daha önce de birçok kez karşılıksız ateşkes ilan edildiğini ifade eden Kaya, Öcalan'ın bu kez de yine tarihi bir adım attığını aktardı. Öcalan'ın açıklamalarının ardından bölgenin tamamında büyük bir umudun doğduğunu aktaran Kaya, bunun batıya da sirayet etmesi gerektiğini belirti.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - Van