Asker cenazesinde ‘Kahrolsun PKK’ sloganları

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK tarafından yapılan bombalı saldırıda öldürülen asker Van’da Kürtçe ağıtlar arasında toprağa verildi.

VAN 6.08.2015 11:44:00 0
Asker cenazesinde ‘Kahrolsun PKK’ sloganları
Tarih: 01.01.0001 00:00
 VAN- Şırnak'ın Silopi ilçesi 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan saldırıda hayatını kaybeden Abdulhalit Aras, gözyaşları ve Kürtçe ağıtlar arsında toprağa verildi.

Tank Er Abdulhalit Aras’ın cenazesi Vali Mithat Bey Mahallesinde bulunan Yukarı Nurşin Camii'nde düzenlenen törenin ardından Akköprü mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Valisi İbrahim Taşyapan, askeri erkân ve kurum müdürlerinin katıldı.

Asker cenazesinde ‘Kahrolsun PKK’ sloganları

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından kılınan cenaze namazının ardından Aras'ın naaşı omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bakan Eker'in de omuz verdiği tabutun taşınması sırasında bir grup 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attıkları gözlendi. Hayatını kaybeden askerin amcası olduğu belirtilen bir şahıs ise ‘Artık yeter barış isteyin barış sırada siz varsınız. Çocuklarınız’ dediği görüldü.

Kürtçe ağıtlar yakan askerin yakınları zaman zaman sinir krizleri geçirirken, Aras’ın cenazesi Akköprü mezarlığında torağa verildi. 

 














Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ