Aşırı soğuklara dikkat!

Van, son birkaç gündür kışın en soğuk günlerini yaşıyor. Şehir merkezinde eksi 20 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı, bazı ilçelerde – 30-35'leri gördü. Soğuk havalar, beraberinde çeşitli riskli durumları da getirdi. Öz

VAN 20.01.2022 12:04:13 0
Aşırı soğuklara dikkat!
Tarih: 01.01.0001 00:00

BUZ SARKITLARINA DİKKAT

Ara ara güneşin yüzünü göstermesi ve devamında aşırı soğuklar çatılarda buz sarkıtlarının oluşkasına neden oluyor. Büyük risk oluşturan buz sarkıtlarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.
Bazı noktalarda buz sarkıtlarının boyunun 1 metreyi aştığı görülürken, ekiplerin de, tehlike oluşturan sarkıtları temizleme çalışmaları yaptığı belirtiliyor.

SU DONMALARI BAŞLADI

Hava sıcaklıklarının hızlı bir şekilde düşmesi ve bazı ilçelerde eksi 30-35'leri görmesi, su donmalarını da beraberinde getirdi. Van merkez ilçeler ile çevre ilçelerde, bazı evlerde içme sularının donduğu ögrenildi.
Daha önce yetkililerin de uyarıda bulunduğu su donmaları konusunda, vatandaşlar bu sorunu aşabilmek için çeşitli yöntemler kullanıyor.

BAZI ARAÇLAR ÇALIŞTIRILAMADI

Aşırı soğuk havalardan dolayı bazı araç sahipleri de kötü sürprizle karşılaştı. Son günlerde, sabah saatlerinde araçlarının başına geçen bazı sürücüler, tüm uğraşlarına rağmen araçlarını çalıştıramadı.
Uzmanlar, sürücülerin bu tür sorunlarla karşılaşmaması için araçlarının kış bakımlarını yaptırmalarının, gerekli önlemleri almalarının ve özellikle de antifiriz kontrollerini es geçmemelerinin büyük önem taşıdığını söylüyor.

SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT

Havaların aşırı soğuması, soğuk algınlığına bağlı bazı hastalıklara da sebebiyet verebiliyor. Uzmanlar, bu tür hastalıklara karşı vatandaşları uyarıyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdalar ve C vitamini ağırlıklı meyve ve sebzeler tüketilmesi önerisinde bulunan uzmanlar, soğuk havalara karşı sıcak tutan kıyafetlerin de önemine işaret ediyor.
Ayrıca soğuk havaların sebebiyet verdiği kaygan zeminlerde de düşme vakalarına bağlı sıkıntıların oluşabildiği, bu tür durumlarda kısa mesafeli ve dikkatli adımlar atılması gerektiği de hatırlatılıyor.                  Prestij Haber Merkezi