Aşiretler federasyon çatısı altında birleşiyor

Son zamanlarda yoğun olarak gündemde yer alan Doğu ve Güneydoğu’daki aşiretlerin federasyon çatısı altında birleşeceği belirtiliyor. Aldığımız bilgilere göre Gevdan Aşireti Temsilcisi Rasim Aslan’ın ‘Kadim Aşiretler Federasyonu??

VAN 6.10.2016 11:55:25 0
Aşiretler federasyon çatısı altında birleşiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Bişar Ulutaş

      Yaklaşık iki hafta önce Emekli Albay H. Atilla Uğur'un ikinci darbe için İngilizlerin Güneydoğu'da para verdiği iddiası aşiretleri ön plana çıkarmıştı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki aşiretler söz konusu iddiaya sert tepki göstermişti.

      Aşiret liderleri, “Bizler tek millet, tek devlet ve İslam sancağı altında yaşayan aşiretleriz. Bugüne kadar gördüğümüz tüm darbe ve bölücülük zulümlerinde bile vatanımızı satmadık. Güneydoğu'da yeni bir kalkışma hareketine start verileceği söylemleri dolaşıyor ortalıkta. Bölge böyle bir durumda canını devletine kalkan eder. Kimse artık 15 Temmuz süreciyle ilgili sabrımızı sınamasın. Devlet gereğini yapıyor ve biz de kanımızın son damlasına kadar devletimizin yanındayız” ifadelerini kullanmıştı.

      İhanet kanı taşımadıklarını belirten aşiret liderleri, “79 milyon tek ruh olarak yaşayan bir halkız. Ne ırkçılık ne de ihanet kanı taşımıyoruz. Ne FETÖ ne de başka bir örgüt bizim bize olan birliğimizi bozamaz. Yeni kalkışma hareketinin merkezi Güneydoğu olacakmış gibi sözler bizi üzüyor. Güneydoğu'da oynanmak istenen bir oyun varsa eğer cevabını da alacaklardır. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bütün Kürt aşiretlerinin islediği barış ve demokrasi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığının devam etmesidir” demişlerdi.

     Aldığımız son bilgilere göre aşiretlerin federasyon çatısı altında birleşeceği ifade edildi.

     Gevdan Aşireti Temsilcisi Rasim Aslan’ın, ‘Kadim Aşiretler Federasyonu’ için Dernekler Masası’na yönetim kurulu başkanı olarak başvurduğu belirtildi.