ASARAK İNTİHAR

Van Kadın Derneği (VAKAD) ve Yaka-Koop çalışanları, bir süre önce intihar eden 3 kadının yakınlarına ziyarette bulundu. Bir kadının intihar ettiği tandır evinin duvarına daha önce çiviyle anılarını yazması dikkat çekti.

VAN 13.04.2015 09:41:14 0
ASARAK İNTİHAR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haber: Adil HARMANCI

Van'ın Özalp, Çaldıran, İpekyolu ve Erciş ilçelerinde son zamanlarda intihar vakalarında büyük bir artış gözlemleniyor. 
Bazı kadın kurumlarının tespitlerine göre, sadece Mart ayı içinde 8 kadın intihar etti.
Bu intiharlardan üçü de Özalp ilçesinden.

AİLELERE ZİYARET

Yaka-Koop Başkanı Gülmay Gümüşhan ile VAKAD aktivisti Münevver Ölmez önceki gün Özalp'teki aileleri ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Gümüşhan ve Ölmez, intiharlarla ilgili olarak da ailelerden ve çevreden de bilgi edinmeye çalıştı.

ASARAK İNTİHAR

Ziyaret sırasında ailelerle yaptıkları görüşmeler hakkında gazetemize bilgi veren Yaka-Koop Başkanı Gülmay Gümüşhan, intihar olaylarının yaşandığı Boğazkesen, Çıdaklı ve Hacıali mahallelerini ziyaret ettiklerini söyledi.
Tümünün kendini asarak intihar ettiğini anlatan Gümüşhan, Bağozkesen mahallesindekiyle ilgili şu bilgileri verdi:
"Kadının ismi Zeynep Armaner. 30 yaşında. Boğazkesen'den Şemşettin mahallesine gelin gidiyor. Maddi durumları orta. 3 çocuk annesi. Aileyle, komşularla görüştük. Şiddet yok. Eşiyle bir sorunu yok. O gün tesadüf etti jandarma da son otopsi raporlarını getirmişti, olay tamamen intihardı."

ŞAŞIRTAN İNTİHAR

Gümüşhan, Çıraklı mahallesinde yaşanan intihar vakası ile ilgili olarak da şunları anlattı:

"25 yaşında bekar bir kadındı. Adı Kkadriye Çırak. Lise mezunu. Maddi durumları oldukça iyiydi. Kardeşleri intihar ettiğini hayret ediyor. Hatta bize dediler ki, öyle bir insandı ki, evin bütün işlerini o görürdü, eksikleri o tamamlardı, hepimize akıl verirdi, ama kendine çözüm bulamadı, gitti intihar etti. Çok düzgün ve düzenli biri olduğunu söylediler. Aile, komşular, tanıyanlar herkes intihar etmesine şaşırmıştı"

ANILAR DUVARDA

En ilginç intihar vakası ise, Hacıali mahallesinde yaşanıyor. Leyla Bedir isimli 17 yaşındaki genç kız evin 200 smetre uzağındaki tandır evinin duvarlarına çiviyle sürekli anılarını yazıyor ve sonunda gidip burada iple intihar ediyor.
Gümüşhan, bu olayı da şöyle dile getirdi:
"Ortaokulu terk eden biriydi. 10 kardeşten beşincisiydi. Oldukça yoksul bir aile. Onun da diğerleri gibi bilinen hiçbir sorunu yokmuş. Bir gün annesini komşuya gönderiyor ve gidip intihar ediyor. Sobanın üzerine briket bırakarak o şekilde kendini asıyor. Gittik baktık, tandır her tarafında yazılar. Bir sürü yazı yazmıştı. Bazıları duman isinden kaybolmuştu. Bazıları çok iyi okunuyordu. Terk ettiği sınıfı da büyük harflerle çiviyle kazımıştı. Biz bu manzara karşısında resmen yıkıldık."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı