Arvas: Teknoloji faydalı kullanılmazsa kaosa neden olur

'PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÖRNEK ALMADIKÇA PROBLEMLER ÇÖZÜLMEZ'

VAN 13.04.2015 09:36:51 0
Arvas: Teknoloji faydalı kullanılmazsa kaosa neden olur
Tarih: 01.01.0001 00:00
1989 yılından bu yana 14-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri başladı. Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, günümüzde teknolojinin doğru kullanılması gerektiğini vurgulayarak, "Baş döndürücü teknolojik gelişmeler; insanlığın faydasına kullanılmadıkça mutluluğa değil kaosa neden olur" dedi.
            Bölge: Burhan Ergin
             Van İl Müftülüğü tarafından Yukarı Nurşin Camiinde düzenlenen 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' programa Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Din İşleri Baş Müşaviri Abdülrezzak Ateş, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve ilçe müftüleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

                Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, birçok yazarın kutlu doğumda teselli bulduğunu anlatarak, "Diller Onu anlatmaktan aciz, kalemler kifayetsizdir. Nice âşıklar, nice edipler, nice bağrı yanıklar Onu terennüm etmişler, kutlu doğumu ile teselli bulmuşlardır.Bütün peygamberlere verilen en üstün sıfatlar, üstünlükler, güzellikler, Onda en üst zirveye ulaşmıştır. Ona tabi olan bütün peygamberlere tabi olmuş olur. Ona vahyedilen mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim, bütün semavi kitapların özü ve özetidir. İlim, bilim, fen ne kadar ilerlerse ilerlesin Kur'an'ın ayetleri onları tefsir ediyor, bu gün nazil olmuş gibi taptazedir ve kıyamete kadar da böyle olacaktır. Onbeş asır öncesine hitap ettiği gibi günümüze ve yarına da hitap etmektedir" şeklinde konuştu.

         "PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÖRNEK ALMADIKÇA PROBLEMLER ÇÖZÜLMEZ"
           Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, insanların Peygamber Efendimizi örnek alması gerektiğini anlatarak, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin üstün ahlakı örnek alınmadıkça, gözyaşları dinmeyecek, problemler çözülmeyecek, insanlar birbirlerini sevmeyecek; kin, nefret, kan, intikam duyguları ortadan kalkmayacaktır. Allah-u Teâlâ'nın, hepiniz İslam'a girin emri şerifi ile insanlık ancak, üzerinde 'Habibim biz seni Âlemlere rahmet olarak gönderdik' serlevhası bulunan nübüvvet ve Risalet eczanesinde dertlerine deva aramadıkça mutluluğu bulamaz. Çare, huzur ancak Ona tabi olmakla mümkündür. O, ASV. Ezilen, üzülen, horlanan, işkence gören, herkes ve her kesimin derdine deva sunan, Allah'ın izni ile çıkış yolunu gösteren ve ona uyanlara, Ahlakını şiar edinenlere felaha, necata, mutluluğa ereceklerinin müjdesin, vermiştir. Yüce Allah, dünya ve ahiret saadetinin ancak ona tabi olmakla mümkün olacağını bizlere bildirmiştir. O öyle bir rahmet peygamberidir ki kısa zamanda her biri üstün meziyetlerle donatılmış şahsiyetler yetiştirmiştir, özünde, sözünde Sıddıkları, Hak ve adalette zirveye ulaşan Farukları; hayada, edepte, iyilik ve cömertlikte Zinnureynleri; ilim ve hikmette, şecaat ve cesarette Şah-ıVelayetleri yetiştirmiştir. Nice âlimler, dâhiler, insanlık tarihinde insanlığa ders vermiş şahsiyetler Onun nübüvvet ve Risalet deryasının çeşmesinden kana kana içmişler; filozofları, devlet adamlarını kendilerine hayran bırakmışlardır. Ve daha niceleri Onun çağdaşı olmadıklarından dolayı, için için üzüntülerini gizleyememişlerdir.O (SAV), Resul-u Zişan Efendimiz, meşhur veda hutbesinde, onbeş asır önce insanlığın onurunu kurtarmak için, tüm insanlar adına, insanlık dersini bütün dünyaya ilan etmiştir.Bütün kabile, kavim ve toplulukların babalarının Adem, Adem'in de topraktan yaratıldığını ihtar ve tebliğ ederek Kur'an ve hikmet ikliminde onları buluşmaya, birleşmeye, kaynaşmaya davet etmiş, hepsine şefkat ve merhamet kanatlarını germiş ve kucaklamıştır. Gençlere rahmanın gölgesi altında gölgelenme muştusunu vermiştir" ifadelerini kullandı.

            Daha sonra katılımcılara Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı tarafından 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' konferansı verildi. 
Öte yandan davetlilere Van İl Müftülüğü tarafından gül ve lokum dağıtıldı.