Arvas: Sivil toplum ruhunu Meclis'e taşıyacağız

Çalışmalarına aralıksız devam eden ve bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Abdulahat Arvas, seçilmesi halinde sivil toplum ruhunu Meclis'e taşıyacağı söznünü verdi. Arvas, yaklaşan Ne

VAN 13.03.2015 16:03:52 0
Arvas: Sivil toplum ruhunu Meclis
Tarih: 01.01.0001 00:00
          Gittiği her yerde STK'ların önemine vurgu yapan Sanayici ve İş Adamı Abdulahat Arvas; sivil toplum kuruluşlarının, birbirinden çok farklı alanlarda bile örgütlenebilen kuruluşlar olduğunu söyledi. 

         "STK'LARDA GÖNÜLLÜLÜK ESASTIR"
             Arvas, STK'larda gönüllülüğün esas olduğunu ifade ederek, "Bu mekanizmalarda gönüllülük esastır, menfaat aranmaz. Her ne kadar kuruluş amaçları ve faaliyet alanları farklı olsa da ana hedefleri toplumsal sorunlara çözüm bulmaktır. Bunu yaparken de, toplumsal barışın sağlanması, yardımlaşmanın geliştirilmesi, yoksulluğun önlenmesi, şehrin gelişmesi ve buna benzer bir çok konuya katkıda bulunmaktadırlar. Bu sebeple bence kardeşlik ve barış projesinin taşıyıcı kolonlarından birisi STK'lardır. Kardeşlik projesinin nihayete ermesinde STK'ların önemli bir rolü olacaktır. Ben de İslami ve insani birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik yaptım, çalıştım ve halen çalışıyorum. Bizim böyle sivil kuruluşlara ihtiyacımız var. Her şeyi Devletten bekleyemeyiz. Bölgemizin gelişimi kalkınması ve toplumsal barışın sağlanması için seçilmişler, atanmışlar, STK'lar, kanaat önderleri, işadamları ve diğer tüm paydaşlarla beraber herkes üzerine düşeni yapıp meselenin bir tarafından tutarak katkı sunmalıdır" diye konuştu.
Sanayici ve İşadamı Arvas "Önümüzdeki günlerde halkımızın kutlayacağı Newruz bayramı ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için bir milat olsun. Dağlardaki karlar eridikçe kin, nefret ve haset de erisin. Karlar toprağa bereket, kardeşliğimiz de tüm dünyaya örnek olsun" dedi.
"Biz herkesten ve herkesimden destek istiyoruz. Partimiz bize bu hakkı tanır ve milletimiz de bize destek vererek seçerse, biz Sivil toplum ruhunu meclise taşıyacağız" dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi