Arvas: Milletimizin değerlerini aşağılayamazsınız

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, bir öğretmenin okulda öğrencilerine “Cumhuriyet”i kılık kıyafet üzerinden anlatmaya kalkarak çarşafı aşağılamasına sert tepki gösterdi.

VAN 2.11.2021 15:15:01 0
Arvas: Milletimizin değerlerini aşağılayamazsınız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas yaptığı açıklamada, “Milletimizin değerlerini, inancını, tercihlerini aşağılayan bu zihniyeti kınıyorum. Milli manevi değerlerimizi yok sayarak öğrencilerine medeni olmayı yalnızca kendi tercih ettiği kıyafetmiş gibi göstermeye çalışan bu zihniyeti lanetliyorum” dedi.

“BU REZİLLİĞE MİLLETİMİZ KAYITSIZ KALMAYACAKTIR”

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullarda çeşitli etkinler düzenlendi. Cumhuriyet’in önemi anlatıldı. Bir öğretmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın asıl önemini öğrencilere anlatmak yerine, kılık kıyafetten örnek verip, çarşafı kötüledi. Öğrencilerin durumu idrak edebilmesi için önce çarşaf giyen öğretmen daha sonra mini eteğini giyinip "bakın böyle daha güzel değil mi? İşte Cumhuriyet bu. Ülkemizde maalesef toplumun değerlerini, inancını aşağılamayı meziyet sayan, medeniyeti mini eteğe indirgeyen bir zihniyet var. Bu hastalıklı bakış açısının çocuklarımıza aşılanmaya çalışılması tehlikeli bir durumdur. Toplumun inançlarına, değerlerine saygılı olunması gerektiğini öğretmesi gerekenlerin kendi kişisel tercihlerini çocuklara örnek ve yapılması gereken olarak sunması son derece yanlış bir davranıştır. Bu rezilliğe milletimiz kayıtsız kalmayacaktır. Yetkililerden bu olayın soruşturulmasını ve gerekenin yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.