Artvinli Gazeteciler Van’a hayran kaldı

Artvin Gazeteciler Cemiyeti üyesi 20 gazeteci Doğu ve Güneydoğu Anadolu turu kapsamında aralarında Van’ın da bulunduğu illere gezi düzenledi. Van’daki tarihi turistik bölgeleri gezen ve Van Kahvaltısı’nı tadan Artvinli Gazeteciler Van??

VAN 8.07.2019 17:45:48 0
Artvinli Gazeteciler Van’a hayran kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

  İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nca desteklenen Basın Mensupları Gönül Elçileri Projesi ve Kardeş Şehirler Projesi  kapsamında Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan sorumluluğunda 20 kişilik gazetecilik grubu, ‘Kardeşlik Projesi’ kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı illerini içeren bir tur programı gerçekleştirdi.


        DÖRT ŞEHİR GEZİLDİ
Mardin, Siirt, Bitlis ve Van’ı gezen Artvinli Gazeteciler, özellikle Van şehrine adeta hayran kaldıklarını dile getirdi. Artvinli gazeteciler Van programlarında Vali Mehmet Emin Bilmez’i de ziyaret ettiler.


        Mardin’de eski tarihi evleri ve bazı ilçelerde bulunan tarihi turistik bölgeleri gezdikten sonra Siirt’e geçen gazeteciler burada çarşı merkezi ile bazı turistik bölgeleri dolaştı. Bu iki şehirde hava sıcaklığının yüksek seviyede olması dolayısıyla Bitlis’e geçen Artvinli Gazeteciler, Bitlis şehir merkezi ve Tatvan ilçesini gezdi.


Daha sonra Van’a gelen gazeteciler, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç ile Yönetim Kurulu Üyeleri A.Baki Karaca, Şükrü Akyüz ve Bişar Ulutaş tarafından karşılanarak, İskele’deki Martı Restaurant’ta ağırlandılar.


          VAN KAHVALTISI ÇOK BEĞENİLDİ
Sabah Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu’nda Van Kahvaltısı tadan gazeteciler, işletme sahibi ve turizm elçisi Yusuf Konak’ın bilmeceleri ve esprileri ile neşeli dakikalar yaşadı. Ardından Akdamar Adası’nı gezen Artvinli Gazeteciler, Van Kalesi, Van Kedi Evi ve çarşı merkezini dolaştı.


      Ziyaretlerinde Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i de unutmayan Artvinli Gazeteciler, Edremit’te Vali Konağı’nda ağırlandı.
Gezilerinin çok iyi geçtiğini belirten Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, “İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nca desteklenen Basın Mensupları Gönül Elçileri Projesi ve Kardeş Şehirler Projesi kapsamında bu organizasyon gerçekleşti. Bizler Artvin’de gazetecilik yapan 20 kişi ile birlikte kardeşlik projesi çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu turu gerçekleştirdik. Önce Mardin’i gezdik. Burada eski Mardin olarak bilinen bölgeleri dolaştık. Ardından Siirt’e geçtik. Bitlis ve Tatvan’ın ardından Van’a geldik. Van bizim son durağımız oldu. Burada konakladıktan sonra Yusuf abinin mekânında kahvaltı yaptık. Güzel esprilerle neşeli dakikalar yaşadık.


       Ziyaretlerinde Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i de unutmayan Artvinli Gazeteciler, Edremit’te Vali Konağı’nda ağırlandı.
Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’nin misafirperverliği için de kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu proje sayesinde ilimiz Artvin’in tanıtımını yapmış bulunuyoruz. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni de yakından tanıma fırsatı bulduk” dedi.
Kendisinin de aynı zamanda Alkan Gazetesi’nin sahibi olduğunu söyleyen Alkan, “Artvin’de cemiyetimize sadece gazetecilik mesleği ile uğraşanlar üyedir. Nitekim gazetecilerle bu turu gerçekleştirdik. Van’ı çok beğendik, herkese tavsiye ederiz” ifadelerini kullandı.
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç iise böylesi gezilerin iller arasındaki gazetecilerin kaynaşması adına önemli olduğunu vurguladı.
Artvinli Gazetecilerin Van’daki tarihi turistik mekânlarda bol bol fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaşması dikkat çekerken, söz konusu durumun kentin tanıtımına da katkı sunduğu ifade edildi.