Arif Öndil, Edremit'te aday adayı mı?

Van'da yerel seçimlerin tarihleri yaklaştıkça belediye başkan aday adayları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. 2011 seçimlerinde Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olan Arif Öndil'in, bu seçimlerde Edremit için belediye başkan aday aday?

VAN 21.10.2013 10:05:45 0
Arif Öndil, Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bölge: Fahrettin Yiğit

Türkiye'nin farklı bölgelerinde seçim havası oluşurken, Van'da istenilen bir seçim havası henüz oluşmuş değil. Yerel seçim tarihleri yaklaştıkça, aday adayı isimleri de bir bir ortaya çıkmaya başladı. Bu aday adaylarından birinin de Arif Öndil olduğu ifade edildi. 25 yıllık bir belediyecilik tecrübesi olan ve yaklaşık 15 yıl boyunca idarecilik yapan Arif Öndil, 2011 seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmuştu.

Yaklaşık 14 proje ile seçmenin karşısına çıkan Arif Öndil, aday gösterilmemesine rağmen, mevcut milletvekili adayları ile birlikte seçim çalışmalarında ter dökmüştü.
Arif Öndil'in en önemli özelliklerinden birinin, belediyede kamulaştırma müdürlüğü yaptığı dönemde Van Belediyesi'ne çok sayıda arsa ve birçok imar yollarını kazandırmasıydı. Belediyeye gayrimenkul kazandırma özelliği ile bilinen Öndil'in Edremit İlçesi'ndeki birçok köyle bağlantısı bulunuyor.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan Arif Öndil, "Henüz vermiş olduğumuz kesin bir kararımız yok. Ancak yakın çevremizin bu konuda ısrarları var. Edremit Belediyesi için belediye başkan aday adaylığını düşünüyorum. Allah izin verirse, partimiz uygun görürse, şartlar da oluşursa böyle bir görevi yapmak benim için şereftir. Bildiğiniz gibi bir önceki milletvekili seçimlerinde ben milletvekili aday adayıydım. Yaklaşık 14 proje ile halkımızın karşısına çıktım. Bu kez de güzel projeler düşünüyoruz. Ben şuna inanıyorum: Eğer Başbakan Erdoğan'a Van'la ilgili, Edremit'le ilgili güzel projelerle gidilirse, kesinlikle destek olur. Çünkü Başbakanımız ülkedeki tüm güzel projeleri desteklemekle tanınıyor. Allah izin verdiği takdirde bu göreve seçilirsek, memleketimiz için en güzel çalışmaları yapacağız" ifadelerini kullandı.

Belediyecilikte uzun vadeli çalışmanın büyük bir avantaj teşkil ettiğinin altını çizen Öndil, "Bir kişi kalkıp bir ilin, ilçenin belediye başkanlığına soyunuyorsa eğer, mutlaka belediyecilikten anlaması lazım. Bunun için de belediyecilikte tecrübe en önemli etkenlerden biridir. Ben 25 yıllık belediyecilik tecrübemle ve 15 yıllık idarecilik birikimimle bu yola çıkmak istiyorum. Benim hala tereddütlerim var. Allah'ım bizi utandırmasın. Kesin kararımı önümüzdeki süreçte vereceğim" diye konuştu.