Araştırmacı- Yazar Hayat İnanç Vanlılarla buluştu

Araştırmacı- Yazar Hayati İnanç Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Can Veren Pervaneler söyleşisinde Vanlılarla buluştu. Van Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen söyleş

VAN 25.11.2020 15:55:58 0
Araştırmacı- Yazar Hayat İnanç Vanlılarla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit Yolu üzerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen söyleşide Vanlılarla buluşan Araştırm – Yazar Hayati İnanç, Osmanlı Padişahlarının hayatlarından örnekler verdi. Türk ve Divan edebiyatı başta olmak üzere birçok edebiyattan da söz eden İnanç, Van’da olmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti. Can Veren Pervaneler söyleşisinde Vanlılarla buluşan Araştırmacı- Yazar Hayati İnanç, verdiği örneklerle geçmiş ile günümüz arasında kıyaslamalarda bulundu. Düzenlenen söyleşiye katılanlar Araştırmacı- Yazar Hayati İnanç’ı can kulağı ile dinlediler. İnanç söyleşide şiirler ve hikâyeler okudu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşi, aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi’nin Youtube kanalı ve İlaç FM-Van FM ortak yayınında canlı olarak yayınlandı. Divan edebiyatının en güzel örneklerini hem okuyan hem de içindeki mesajları aktaran İnanç, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Seli Kanuni Sultan Süleyman'ın yanı sıra Baki, Nabi gibi şairlerin divanlarını anlayarak okumak gerektiğini söyledi. Söyleşi sırasında Allah’ı ve ölümü unutmamamız gerektiğinin altını çizen İnanç, Şair Nabi, Şeyh Galip, Baki, Fuzuli, Mevlana, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, Necip Fazıl Kısakürek’ten okuduğu beyitlerle katılımcılara önemli mesajlar verdi.

“VAN BİR YANA CAN BİR YANA”

Van’ın kendisinde ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyen İnanç, “Buraya gelen şeref bulur, şeref vermez. O anlayıştayız. Van bir yana can bir yana. Van’ı çok severim. Çeşitli bağlılıklarım var. Gönlüm burada” dedi.

“YERYÜZÜNDE ŞİDDET VARSA BUNUN TEK SEBEBİ YERYÜZÜNDEN SEVGİYİ YOK ETMEMİZDEN KAYNAKLANDIĞINA İNANIYORUZ”

Söyleşi sonrası söz alan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ise, “Van’a hoş geldiniz. Sevginin olmadığı yerde, sevginin olmadığı bağda şiddet türer. Bugün bir yerde, bir ailede, yeryüzünde şiddet varsa bunun tek sebebi yeryüzünden sevgiyi yok etmemizden kaynaklandığına inanıyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen ve organize eden Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’mıza teşekkür ediyorum” dedi. Yazar Hayati İnanç’ın, engin bilgi ve deneyimlerini paylaştığı söyleşiye, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Eşi Meral Bilmez, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Van İl Müftüsü Ömer Keskin, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Program sonrası Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Eşi Meral Bilmez, Araştırmacı - Yazar Hayati İnanç’a Van kilimi hediye etti.

‘Can Veren Pervaneler’ söyleşisi gerçekleştirildi