Aras'tan tepki: Yakılmak istenen demokrasidir

P Van İl Başkanı Abdullah Aras, Dün gece Mehmet Akif Ersoy Lisesi Bahçesindeki prefabrik 2 adet okulun yakılarak kundaklanması olayı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

VAN 11.10.2012 20:13:47 0
 Aras
Tarih: 01.01.0001 00:00
AKP Van İl Başkanı Abdullah Aras, Dün gece Mehmet Akif Ersoy Lisesi Bahçesindeki prefabrik 2 adet okulun yakılarak kundaklanması olayı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.  
Aras, yaptığı açıklamada; “Mehmet Akif Ersoy Lisesinin bahçesinde sınıf olarak kullanılan 2 adet prefabrik okulu yaktılar.  Daha önce Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır’da yaktıkları gibi burada da aynı şekilde yaktılar. Şimdi soruyoruz…. Bir okulu yakmakla neyi halledeceksiniz?  bir okulu yakmakla hangi sorunu çözeceksiniz?  Bir tesisi yakmakla nereye varacaksınız?
Biz bunların cevabını bilmiyoruz ama şunu çok iyi biliyoruz ki bu işin sonu asla böyle gelmez. Asla böyle bir yere varılmaz. Bu okullarda hepimizin çocukları ve hepimizin geleceği var. Sanıyorlar ki meselelerin çözümü bir sırasın, masanın ve kitabın yakılmasıyla çözülecek.  Oysa ki aslında yanan, ne sıradır, ne masa, ne de kitap Asıl yanan, çözümdür. Asıl yakılmak istenen de demokrasidir.
Neticede bu saldırı hiçbir amaca hizmet edemeyeceği gibi aynı zamanda hiçbir akla ve mantığa da hizmet edemez. Biz, çocuklarımızın geleceğini ateşe veren, toplumun kendisini ifade etmesini engelleyen, okuyup öğrenmesine müsaade etmeyen, eğitimden korkan, gelişmeden korkan zihniyetin bu çirkin eylemini şiddetle kınıyor ve kimseye yararı dokunmayacak bu cehalet eylemlerinin bir daha yaşanmamasını diliyoruz” dedi.