ARAS VAN HALKINI DAVET ETTİ...

BAŞBAKAN CUMARTESİ VE PAZAR VAN'DA

VAN 25.10.2013 16:03:29 0
ARAS VAN HALKINI DAVET ETTİ...
Tarih: 01.01.0001 00:00
Değerli Van halkı, bildiğiniz gibi uzun süredir 26-27 Ekim tarihlerinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Van’da hazırlamanın hazırlıkları içerisindeyiz. 2011 yılında meydana gelen depremden sonraki 2 yıl içerisinde defalarca bizzat Van’a gelen, diğer zamanlarda ise neredeyse kabinenin yarısını ve bir çok milletvekilini Van’dan eksik etmeyen Başbakanımız bir kez de Van’a gelip Van halkıyla buluşmaya hazırlanıyor.
 
10 yıllık süre içerisinde Türkiye’de ciddi bir demokrasi devrimi yapan Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Van’da ağırlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Cumartesi ve Pazar gününü Van’da geçirecek olan ve çeşitli etkinliklerle iki gün boyunca Van halkıyla birlikte olacak olan Başbakanımız Sayın Erdoğan’ı biz de Van halkı olarak en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Şunu söylemek istiyorum ki, Erdoğan yıllar boyunca makus talihini yenemeyen ilimiz ve bölge hakları için büyük ve bir daha elde edilmeyecek bir değişim ve dönüşümün en büyük mimarıdır. Çok değil 10 yıl öncesine kadar darbe izlerinin, askeri baskıların, enflasyon canavarlarının, ekonomik krizlerin eksik olmadığı Türkiye, Erdoğan’ın yönetiminde 10 yılda dünyanın gözünü diktiği ve Ortadoğu’nun en büyük umudu olan bir ülke haline gelmiştir.
 
Türkiye’de adeta kangren olmuş sorunların mimarı olan Başbakan Erdoğan’ın hiç şüphesiz bu ülkede yaptığı en büyük değişim ve dönüşüm de yıllardır kimsenin konuşmaya bile cesaret etmediği konuları ve açılamaz denilen defterleri açmış olmasıdır. Yaşadığımız coğrafyada onyıllardır devam eden kardeş kavgasına yine onun ikditarlığını yaptığı bu dönemde çözüme konu olmuş ve şükürler olsun ki bugün çözüm anlamında önemli mesafeler katedilmiştir. Uzun yıllardır alt yapısı yapılan çalışmalar neticesinde geçtiğimiz ay açıklanan demokratikleşme paketi ile de bu ülkedeki değişmez denilen, kemikleşmiş o sorunların çözümü için büyük adımlar atılmıştır. Önceki yıllarda bırakın Kürt Meselesini konuşmayı, daha çözmeyi bile konuşurken canından olan başbakanların olduğu gerçeğini de gözününde bulundurduğumuzda Sayın Başbakanımız canı pahasına büyük bir yükün altına girmiş ve Türkiye halkını kangrenlenmiş bu sorundan kurtarma anlamında önemli adımlar atmıştır.
 
İşte vakit bu vakittir. Bir zamanlar baskılardan, tehditlerden dolayı gözünü bile açamayan biz Van halkı Sayın Başbakanımıza minnet ve şükranlarımızı gösterme fırsatı ile bir kez daha karşı karşıyayız. Çok uzak değil daha 2011 yılında yaşanan deprem felaketinin daha ilk gününde Van’a gelerek yanımızda yer alan tam 1 yıl boyunca adeta AK Parti’nin neredeyse kabinesinin yarısını ve önemli isimlerini Van’dan eksik etmeyen Başbakanımızın biz Van halkını ne kadar önemsediğini bir kez daha hatırlatmaya hiç gerek yoktur diye düşünüyorum. Van halkının tarihte görülmemiş bir hızla bu yaralardan kurtulmasını sağlayan ve Van halkının gönlüne taht kuran Başbakanımız küllerinden doğan Van’a bir kez daha gelerek bugün (Cumartesi) Van halki ile buluşuyor. Büyükşehirin büyük mimarı Erdoğan’ı Van’da hazırlamaya artık hazırız.
 
Gün Başbakanımıza olan teşekkürümüzü gösterme günüdür. Gün Erdoğan’a yaptıklarının karşılığında onu selamlama günüdür. İşte bu vesileyle Sayın Başbakanımızı Van’da ağırlamaktan dolayı gurur duyacağımızı bir kez daha dile getirerek tüm Van halkını büyük usta ile buluşmaya davet ediyoruz.
 
Sen büyüksün artık, büyük düşün Van!