Aras: belediyenin imarı çözememesi acizliktir

Geçtiğimiz ay başbakan Erdoğan’ın adayı duyurması ile birlikte kendisini Büyükşehir Adayı Osman Gülaçar ile birlikte yoğun bir programın içinde bulan Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, 30 Mart zaferinin reçetesini çıkardı. Uzun y?

VAN 5.01.2014 16:51:36 0
Aras: belediyenin imarı çözememesi acizliktir
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yaklaşık olarak bir aydır bir çalışma içerisindeyiz. Özellikle ilk Van’a geldikleri gün karşılamalarından itibaren gerçekleştirilen miting bunların yanı sıra STK’lar ile görüşme, basın ile birlikte kahvaltı da bir araya gelme, taziyeler gitme, ev sohbetleri, bireysel sohbetler ve kanaat önderleriyle bira araya gelme ile 20 günlük zamanı dolu dolu geçirmiş olduk. Kamuoyunda görmüş olduğumuz itibar gayet güzeldi.” Diyerek aldıkları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşların ciddi bir teveccüh gösterdiğini söyleyen Aras, halkın nabzını tutarken de gerekse siyasi tecrübeleri gerekse de edindiği izlenimlere dayanarak büyükşehiri kazanmak için 4 ana faktör olduğunu getirdi. Aras, bu faktörleri sıralarken ise şu ifadelere yer verdi: “Ben hep şunu dile getiririm. Van büyükşehri kazanmanın 4 temel unsuru vardır. Bunun irincisi Güvendir. Diğeri aday kimliğidir. 3’üncüsü teşkilat, sonuncusu ise Van’da bulunan Sivil toplum örgütlerinin, kanaat önderlerinin ve basın mensuplarının bu süreçteki birliğidir. İnşallah bu konuda insanlarımızın güvenliği de alınır ve insanlarımız sandıkların başına hür iradeleri ile gider ve oylarını kullanırlar.”

GÜLAÇAR’A ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Gülaçar ile birlikte gazetemiz Şehrivan’ ziyaret eden Aras, büyükşehir adayı Gülaçar ile ilgili düşüncelerini de paylaşarak Gülaçar isminin Van için yerined ve doğru bir isim olduğunu bir ay gibi bir sürede herkesin anladığını kaydetti. Aras konu ile ilgili olarak: “Aylardır kamuoyunun dillendirdiği AK Partinin Büyükşehir adayı kim olacak hususu çok önemliydi. Hamdolsun ki, kendisine güveni tam olunan, korkmayan, tek korkusu içinde Allah korkusu olan, bu işi götürebileceğine inancı olan bir ağabeyimiz, bir hocamız olmuştur. Gittiğimiz yerlerde de bunun çok iyi bir şekilde farkına vardık. Hocamızı tanıtmak istediğimde insanlar hem tanıyoruz ve biliyoruz dediklerine şahit oldum. Bunların yanı sıra biz teşkilat olarak da her zaman sahada ve arazilerde olacağız ve tüm varlığımız ile çalışacağız. Son olarak da geri vatandaşlarımız ve STK’larımız kalmaktadır. Bunlarda önümüzdeki seçimlerden sonra artık burada AK kadrolar ile tanışmak istiyorlarsa teveccühlerini bu şekilde yönlendirmeleri gerekiyor. İşte bu 4 bileşke bir araya geldiği zaman inşallah Van AK kadrolar ile tanışacaktır. Gördüğümüz itibar bu yöndedir ve bizlerde bundan eminiz.” Dedi.

ARAS: HALK HİZMET İSTİYOR

Halka buluşmalarında halkın hizmet noktasında ciddi bir beklenti içinde olduğunu gördüğünü kaydeden Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Seçmenler ile görüştüğümüzde seçmenler yerel seçimler ile genel seçimleri bir birinden çok iyi ayırıyor ve yerel seçimlerin hizmet olduğunu dile getiriyorlar. Geçenlerde bir ev toplantısında ben tam söze başlamak üzereydim ki halk hemen sözümü kesti ve bizler yol istiyoruz, hizmet istiyoruz dediler. Bu sorunu her zaman yaşadıklarını belirten halk, biz ne sizin döneminizde ne de BDP döneminde hiçbir hizmet alamadık dediler ve epey bir serzenişte bulundular. Aralarında bazılar Burhan Yenigün döneminde alt yapı yapıldığını ifade etti ancak o seçmelerin birçoğunu BDP’li olmasına rağmen hiçbir hizmet alamadıklarını dile getirdiler. Bu yüzden de başkan adayımıza destek vereceklerini belirten seçmenler, birde şunları istediler; Her zaman sularının akmasını istediler, yollarını yapılmasını ve mevsimlik olarak lastiklerini değiştirmek istemediklerini, ailelerinin gidebilecekleri güzel sosyal etkinliklerin yapılabilecek yerlerin yapılmasını, yeşil alanlarının olduğu bir yer, bunların hepsinin yanı sıra 2 yıldır süre gelen imar planın çözülmesini istediler. Özellikle imar planından bahsedildiği zaman belediye hemen çevre ve şehirciliğe topu atıyor, çevre ve şehirciliğe sorulduğu zaman top belediye atılıyor. Bir belediye imarı konuşup, tartışamıyor ve bu işi halledemiyorsa bu konuda bakanlığa bağlı kalıyorsa bu o belediyenin acizliğidir.”

“NEDEN KİMSENİN SESİ ÇIKMIYOR?”

Ak Parti belediyesi dönemde başkan Yenigün’ün çok büyük eleştirileri maruz kaldığını hatırlatan Aras buna rağmen bir çok sorunu çözemeyen mevcut belediyenin bu noktada eleştiri almadan yapılan temel hizmetleri abartılı bir şekilde anlattığını kaydederek, “Burhan Yenigün döneminde bildiğiniz üzere 2 gün sular kesildiği zaman teneke ve tencereler havada uçuşuyordu. Ama şimdi TOKİ’de olsun, şehir merkezinde olsun sular 10 gün kesilirse bile kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Ben şahsen belediyenin başlangıcında bu güne kadar bir önemli çalışmasını görmüş değilim. Asfalt falana yapıldı, yapılmaya çalışıldı ancak bunların hiç biri yeterli olmadı halende memlekette çok ciddi bir ulaşım sıkıntısı var. Helen memlekette bir otopark sıkıntısı var. Halen yeşil alan konusunda çok büyük eksikliklerimiz var. Su ve buna benzer daha birçok noktada belediye sınıfta kalmış durumdadır ve halkta bunu çok iyi bir şekilde görmektedir. Gördüğümüz birçok vatandaşta başkanımıza hayırlı olsun dileklerinde bulundular ve aynen şunu söylediler; biz geçen sene hata yaptık ama bu sene kesinlikle o hatayı yapmayacağız. Biz güzel bir Van’da yaşamak istiyoruz, temiz bir havayı teneffüs etmek istiyoruz, yürüdüğümüz zaman çamur olmayan temiz cadde ve sokaklar istiyoruz’ dediler. Depremde asfaltın ne halde olduğunu hepimiz çok iyi bir şekilde gördük. Depremde belediyenin çok iyi bir şekilde sosyal etkinlikler yapmasını bekledik ancak yapıldı. Bu gerçekten imkânsızlıktan mıdır? Yoksa vurdumduymazlıktan mıdır? Anlamış değilim. Belediye seçmeni en çokta bu konuda sıkıntılar çektiklerini ve belediyenin yanlarında olmadığını belirtmektedir. İnşallah bu sene hayırlı olur.” Dedi.