Anne- Babası Cezaevine Giren Zelal'in Psikolojisi Bozuldu

Van'da açlık grevlerine destek amacıyla yapılan miting sonrası çıkan olaylarda gözaltına alınan, ardından da tutuklanan ve 6 aydır cezaevinde bulunan Bedia ve İskender Kuran'ın 2 küçük çocuğu perişan oldu.7 yaşındaki Zelal Kuran'ın

VAN 14.05.2013 14:12:54 0
Anne- Babası Cezaevine Giren Zelal
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da açlık grevlerine destek amacıyla yapılan miting sonrası çıkan olaylarda gözaltına alınan, ardından da tutuklanan ve 6 aydır cezaevinde bulunan Bedia ve İskender Kuran'ın 2 küçük çocuğu perişan oldu. 7 yaşındaki Zelal Kuran'ın psikolojisi bozulurken, anne ve babasının hasretine daha fazla dayanamayan 3 yaşındaki Emre Adar Kuran, cezavine annesinin yanına gönderildi.

Cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine destek amacıyla Van'da 17 Kasım 2012'de İtfaiye Meydanı'nda yapılan ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı miting sonrası olaylar çıktı. O sırada orada bulunan Bedia ve eşi İskender Kuran çifti polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Bedia- İskender Kuran Muş Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken 2 çocuğa amcaları Kadri Kuran sahip çıktı.

ZELAL'İN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Ancak sürekli ağlayan minik Emre, kısa süre sonra cezaevine annesinin yanına gönderildi. Zelal'in ise psikolojisinin bozulduğu belirtildi. Amca Kadri Kuran'ın eşi Safiye Kuran, Zelal'in zor günler geçirdiğini belirterek şunları anlattı:

"Geceleri kalkıp ağlayarak annesini istiyor. Hastalandı hastaneye götürdük. Strese bağlı olarak vücudunda yaralar oluşmuş. Okula gitmiyor, yemek yemiyor. Evde bir köşeye çekilip sessiz sessiz oturuyor. Gerekli mercilerden yardım istiyoruz. Ne olursunuz bu çocukların anne ve babasını tutuksuz yargılayın."

Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla 2 kez hakim karşısına çıkan Bedia ve İskender Kuran'ın tutukluluğu devam ederken, minik Zelal ve yakınları önümüzdeki Perşembe günü yapılacak 3'üncü duruşmada tahliye umut ediyor