Ankaradan Vanlı Aşçı Adaylarına Ziyaret

Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gümüş, Van’ın Muradiye ilçesinde aşçılık eğitimi alan bayanları ziyaret ederek, Ankara’ya davet etti.

VAN 10.04.2014 15:20:03 0
Ankaradan Vanlı Aşçı Adaylarına Ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gümüş, Van'ın Muradiye ilçesinde aşçılık eğitimi alan bayanları ziyaret ederek, Ankara'ya davet etti. Gökhan Gümüş, Van Valiliği koordinasyonunda Muradiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen "Muradiye'de Aşçılık ve İnşaat İşleri Mesleki Eğitim Projesi" kapsamında açılan aşçılık kursunu ziyaret etti.

Nizamettin Aktaş Anadolu Lisesi'nde açılan kursta eğitim gören kursiyerlerle bir araya gelen Gümüş, 26-27 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır'da yapılacak olan Doğu ve Güneydoğu Yöresel Yemek Yarışması'na da Vanlı aşçıları davet etti. Burada konuşan Gökhan Gümüş, ülkenin en ücra yerlerinden biri olan Muradiye ilçesinde EKS Mutfak Akademisi'nden eğitmen getirerek kadınların istihdamını sağlamak amacıyla açılan kurs için emeği geçenlere teşekkür etti.

Uygulamalı yemek tarifi veren Gökhan Gümüş, kursiyerlerin eğitimlerini desteklemek amacıyla tüm masrafların dernekleri tarafından karşılamak suretiyle Ankara'ya davet etti. Proje kapsamında İstanbul'dan gelen EKS Mutfak Akademisi eğitmen şeflerinden Burhan Can, 15 kadının eğitim aldığını belirterek, "Kadınlar çok yetenekli ve başarılı, ilçeye farklı bir yemek kültürü getirip, sağlıklı beslenme konusunda farkındalık uyandıracaklardır. Kursumuza talep çok fazladır. İlçenin ve şehrin bu tür çalışmalara ihtiyacı günbegün artmaktadır. Turizm potansiyeline sahip bir şehrin bu tür çalışmalara ihtiyacı vardır" dedi. Kursiyerler ise, Ankara'ya davet edilmelerine çok memnun olduklarını belirterek, değişik illerde başka aşçılarla birlikte uygulamalı çalışmanın kendileri için büyük bir fırsat olacağını belirttiler.