Ankara’da kurtlarla dans

MHP’de Mansur Yavaş dönemi kapandı, Turgut Altınok ile görüşmeler hızlandı. CHP ise Mansur Yavaş’a göz kırpıyor. AK Parti, CHP ve MHP’nin taktiğini yakından gözlemliyor ama Melih Gökçek daha şimdiden yeniden adaylık için onay al

VAN 9.02.2013 14:28:58 0
Ankara’da kurtlarla dans
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ankara’nın gizli gündemi yerel seçimler. AK Parti’nin son anketine göre Ak Parti’nin Ankara’da ki oy oranı yüzde 42. AK Parti’yi yüzde 26 ile CHP izliyor. MHP ise yüzde 23 bandında. Hal böyle olunca CHP ve MHP oy devşirme derdinde. MHP’nin planı, AK Parti tabanından destek alma ihtimali olan bir aday ile yarışa katılmak. CHP’nin yeni stratejisi ise muhafazakar demokrat bir aday bularak AK Parti ve MHP’den oy çalmak. AK Parti de son ana kadar bir değişiklik olmazsa Melih Gökçek ile yola devam etmek istiyor. AK Parti ortaya çıkan son tablodan oldukça memnun.

MHP artık tamamen Mansur Yavaş’ı gözden çıkardı. Partinin ağır ağabeylerinin adayı Turgut Altınok. Turgut Altınok halen AK Parti üyesi. Altınok Keçiören Belediyesi’ndeki icraatlarından dolayı muhafazakârların ve AK Parti tabanının sempati ile baktığı bir isim. Eski bir MHP’li olan Altınok’a yakın çevreler, bizzat Devlet Bahçeli ile son süreçte yapılan kritik görüşmelere tanıklık ettiklerini belirtiyor. Hatta 3-5 güne kalmaz Altınok’a üç hilal rozetini bizzat Bahçeli’nin takacağını iddia ediliyor. Rozet takıldıktan kısa bir süre sonra Altınok’un adaylığının bizzat parti grup toplantısında ilan edileceği de sızan bilgiler arasında.

CHP kanadı ise eski kalesini almak için yeni metotlar geliştirmeye hazırlanıyor. Her geçen gün Ankara’da oy kaybeden CHP gözünü MHP yönetimiyle ters düşüp MYK dışı kalan Mansur Yavaş’a dikti. CHP’li bazı Ankaralı vekillerin bu kapsamda Yavaş ile görüşmeler gerçekleştirdiği de biliniyor. 2009'da MHP'nin Büyükşehir adayı olan ve önemli bir oy oranına ulaşan Mansur Yavaş, görüşmelerde ne hayır ne de evet (yani ha-vet) demeyerek kapıları açık tutarken, CHP yönetimi Yavaş, ismine tereddütle bakıyor. Parti yönetiminin, CHP liderliği için de adı geçen Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu’nu ikna ederek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını duyurmaya hazırlanıyor.