Ankara'da Ercişliler Gecesi

Ankara Dedeman Otelde Ercişliler Gecesi düzenlendi. Geceye 500 davetli katıldı.

VAN 16.05.2013 10:30:46 0
Ankara
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geceye, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Sayıştay Üyesi Cavit Erdoğan, Erciş Eski Kaymakamı Aslan Avşarbey, birçok bürokrat ile birlikte Erciş´te görev yapmış bürokratlar ve ülkenin çeşitli illerinde yaşayan Ercişliler katıldı.
Ankara´daki Ercişlilerin ev sahipliğini yaptığı geceye Erciş´ten birçok katılımcının yanı sıra Derneğin Erciş Temsilcisi olan Tarkan Elbir de katıldı. Açılış konuşmasını Ankara Ercişliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Zafer İzgi yaptıktan sonra Dernek Yönetim Kuruluyla beraber davetlileri selamlayarak gece başladı. Konuşmasında birlik, dayanışma, barış ve kardeşlik temennilerine vurgu yapan İzgi, 23 Ekim 2011 deprem felaketinde kaybedilen canlara Allahtan rahmet dileyerek, yaşanılan acıların geride kaldığını bir daha böyle bir afetin yaşanılmaması temennilerinde bulundu.
Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Erciş Kaymakamı Barbaros Baran ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk´ün birer konuşma yaptığı gecedeki konuşmaların içeriğinde ise genelde birlik, dayanışma ve kardeşlik vardı. Programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van Valisi Münir Karaloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda milletvekili ve bürokrat katılamadıkları için telgraf gönderdi. Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise; "Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda" bulunan görevi gereği 4 Bakanla beraber sorumluluk bölgesi olan Şanlıurfa´da olması nedeniyle geceye katılamayacağını belirterek telgraf gönderdi.
Sunuculuğunu Can Batmaz´ın yaptığı geceye Ozan Ahmet Poyrazoğlu, Sanatçılar Hüsamettin Ergül, Ünal Zorer, Yaşar Turan, Bilgin Bilek; Şair Gökmen Sakin, Barış Kul da katıldı. Sanatçıların türküleriyle coşturduğu gecede Otomotik Gelinler şiiriyle Şair Gökmen Sakin büyük alkış aldı. Gecede Van Kahvaltısını dünya markası haline getiren Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu sahibi Yusuf Konak konuklara fıkralar anlatarak, bilmeceler sordu ve bilenlere de hediyeler dağıttı.
Sponsor firmaların desteklediği gecede yurtiçi ve yurt dışındaki resim sergileriyle ün yapan Ercişli Resim Sanatçısı Mustafa Göral tabloları sponsor firmalara hediye edildi. Gecenin sonunda tüm konuklara Ankara Ercişliler Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından yıllık olarak çıkarılan Erciş Dergisinin 3.sayısı, Erciş tanıtım dergisi, Van tanıtım kitabı, tanıtım cd si ile tamamı Van Türkülerinden oluşan cd´lerle birçok hediye verildi. Gece mahalli türküler eşliğinde coşkulu halaylarla nihayetlendi./ Prestij Haber