Ankara’da doğdu Van’da hayat buldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ Van’ın First Lady’si Sevim Karaloğlu sayesinde zirveye ulaştı. Türkiye’nin en etkili organizasyonlarınd

VAN 4.04.2013 15:52:57 0
Ankara’da doğdu Van’da hayat buldu!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’, kapsamında Van Sevgi Kadınlar Derneği Üyelerinin organizasyonuyla İzmir’den gelen ‘Yeni Oluşum Derneği’ üyelerinden bir grup gönül elçisi olduğu Vanlı bayanlarla yemekte buluştu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ Van’da doğu-batı arasında kurulan köprü ile farklı bir şekilde yürütülüyor.

Van Sevgi Kadınlar Derneği Üyelerinin organizasyonuyla İzmir’den Van’a gelen ‘Yeni Oluşum Derneği’ne üye bir grup bayan turistik bir otelde gönül elçisi olduğu bayanlarla birlikte yemek yedi. Van’da projeyi koordine eden Van Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’nun da katıldığı yemekli toplantıda ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’ni tanıtılan bir sunum yapıldı. Van Valiliği tarafından hazırlanan ve kentin tarihi turistik ören yerlerinin tanıtıldığı kısa filmin ardından kürsüye gelen Van Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu, bir konuşma yaptı. ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında ülkenin en batısı İzmir’den en doğusu Van’a gelen misafirlere Vanlılar adına hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Sevim Karaloğlu,  insanlığın ortak paydası Hz. Mevlana’dan “Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla Işığından bir şey kaybetmez.” dörtlüğünü okuyarak devam etti. 

 

KARALOĞLU: BU PROJE BÜYÜK BİR KARDEŞLİK HAMLESİDİR

 

‘Bizlere ihtiyacı olan birine el uzatmakla kendimizden hiçbir şey kaybetmeyiz’ diyen Bayan Karaloğlu, Bizler; “Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir.” düsturunu hayatına hayat kılan bir anlayışın mensuplarıyız. Asırlardır, düşenin elinden tutmayı erdemlik olarak gören bir felsefenin izleğinde yol alıyoruz. Sağlam kökleriyle maziden istikbale uzanan birey ve toplum hayatımız; bu sacayakları üzerinde günümüze ulaşabildi. Şimdilerde ülkemizi ve toplumumuzu bu değerleri ve asil duruşları ile yeniden insanlığın nazarlarına sunuyoruz. Sayın Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından yürütülen ‘Gönül Elçileri Projesi’ de; işte bu amaçlara hizmet eden büyük bir gayrettir. Diyebiliriz ki bu proje; toplum olarak el birliği, güç birliği ve en önemlisi de gönül birliği ile yardıma ve desteğe muhtaç insanımıza el uzatacağımız büyük bir kardeşlik hamlesidir” dedi.

 

KARALOĞLU: AİLELER SİZLERİN KARDEŞ AİLELERİ OLACAK

 

Türkiye’de başlatılan ve Van’da da hayata geçirilen ‘Gönül Elçileri Projesi’nin destekçileri, yalnızca devlet ve hükümet olmadığını ifade eden Bayan Karaloğlu, projenin en güçlü destekçilerinin de sivil toplum kuruluşları olduğunu kaydetti. Van’daki Sevgi Kadınlar Derneği ve İzmir’deki ‘Yeni Oluşum Derneği’nin bu kuruluşlar arasında öne çıktığını vurgulayan Karaloğlu, “Yeni Oluşum Derneğinin ilimize yaptığı bu ziyaret, bu sahiplenme ve bu destek de; bu kapsamda değerlendirilmelidir. Şunu da ifade etmek isterim ki; bu ziyaret ve bu buluşma, yalnızca ‘Gönül Elçileri Projesi’ne değil, kardeşlik projemize de güçlü bir katkıdır. Zira dernek olarak ziyaret edeceğiniz ve yardım elinizi uzatacağınız aileler; sizlerin kardeş aileleri olacak. Bu insanlar, sizlerin yardımıyla hayata tutunacaktır. Bu destek; İzmir’den Van’a uzanan kardeşlik köprüsü olarak anımsanacak ve hafızalara bu özel anlamıyla nakşolacaktır. İlimizdeki 34 mahallede yaptığımız sosyal etüt incelemelerine göre yaklaşık 7 bin vatandaşımızın Gönül elçilerini, sizleri, bizleri beklediğini, desteğimize ihtiyacı olduğunu tespit ettik” dedi.

 

KARALOĞLU: DAHA FAZLA BEKLETMEMEK İÇİN BİR ARADAYIZ

 

Gönül elçisi olmayı bekleyen ailelerin daha fazla bekletilmemesi hatırlatmasında da bulunan Bayan Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı. “Bu insanları daha fazla bekletmemek için bir aradayız. Geleceğin Van’ını, Türkiye ve dünyasını hep birlikte inşa etmek için bir aradayız. Bu doğrultuda atacağımız her adımın ve yapacağımız her çalışmanın; aslında geleceğimize yaptığımız yatırım olduğunu da bilecek ve bu inançla hareket edeceğiz. Böylesi iyi niyetli bir topluluğun, sizlerin atacağınız her adımın olumlu olacağına ve başarıyla sonuçlanacağına da yürekten inanıyorum. Bu hislerle Sayın Başbakanımızın eşlerine, Sayın Bakanımıza, ‘İzmir Yeni Oluşum Derneği’ ile ‘Van Sevgi Kadınlar Derneği üye ve destekçilerine, emeği geçen diğer kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

TÜRKOĞLU: KARDEŞLİK İÇİN BURADAYIZ

 

İzmir Yeni Oluşum Derneği Başkanı Günseli Esma Türkoğlu, Vanlıların kendilerini çok sıcak karşıladıklarını ve bağırlarına bastıklarını söyledi. Türkiye’nin en batısından en doğusuna kardeşlik için geldiklerini aktaran Türkoğlu, kardeşliği sadece bir ziyaretle bırakmak istemediğini belirterek, Vanlı aileleri de en kısa zamanda İzmir’e beklediğini ifade etti.

 

ATALAY: VAN MUAZZAM BİR KENT

 

Yeni Oluşum Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Esra Atalay, böyle bir etkinliğe katıldığından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. İzmirlilerin nedense İzmir’den başka yerde kendini rahat hissetmediğini belirten Atalay, “Ama Van gibi muazzam bir kent, bize İzmir kordonunu arattırmadı.” Diye konuştu.

 

SİNAN: HİÇ BİR KUVVET 140 AİLEYİ BİR ARAYA GETİREMEZDİ

 

Van Sevgi Kadınları Derneği adına konuşan Ayşe Sinan, kendisinin de İzmir’de 5 yıl boyunca yaşadığını hatırlatarak, “Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir kültüründe, hiçbir kuvvet 140 aileyi, her gün medyanın negatif haberleriyle bir korku iklimi gibi gösterilen bir başka şehre götüremez. Ancak gönül dünyası nurla dolu insanlar kardeşlik için kalkar ülkenin bir ucundan bir ucuna yol gider. Biz Vanlılar sizin teşrifinizle kaç gündür Hicret günlerinin manasını hissettirecek manevi lezzetler yaşıyoruz. Her birimiz kah Ensar oluyoruz kah Muhacir. Kah Kureyş oluyoruz kah Evs ve Hazrec oluyoruz. Allah hepimizi onlarla eylesin” dedi.

Konuşmaların ardından Van Sevgi Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Sinan, Van’da ‘Gönül Elçileri Projesi’ni koordine eden Vali Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’na, Vanlı aileleri gönül elçisi olan ‘Yeni Oluşum Derneği’ üyelerine birer ‘teşekkür’ plaketi verdi. Yeni Oluşum Derneği Başkanı Günseli Esma Türkoğlu da Bayan Sevim Karaloğlu ve Ayşe Sinan’a ziyaret anısına birer ‘teşekkür’ plaketi verdikten sonra program sona erdi.