ANADİLDE SAĞLIK HİZMETİ

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Evde Sağlık Hizmeti' kapsamında ilk 3 ayda 248 hastaya sağlık hizmeti verildi. Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, tespit ettikleri hastalara evde bakım hizmetinin yanı sıra hastaneye

VAN 18.06.2015 20:39:34 0
ANADİLDE SAĞLIK HİZMETİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı kent genelinde sürdürdüğü sağlık hizmetlerini hastaların ayağına götürüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından 'Evde Sağlık Hizmeti' kapsamında ilk 3 ay içerisinde yaşlı, yatalak ve maddi durumu olmayan 248 hastaya sağlık hizmeti verildi. Yapılan araştırmalar sonucu kentin değişik mahallerinde tespit edilen 248 hastaya pansuman, enjeksiyon, yaşlı bakımı, yatalak yarası, sonda değişimi ve takibi, diyet kontrolü, şeker ve tansiyon takibi, gebe kontrolü ve eğitiminin yanı sıra hijyen bakımının ve ihtiyaç duyulması halinde hasta olan yurttaşları hastanelere götürme gibi çeşitli hizmetler verildi. Yine sağlık personeli tarafından hasta yakınlarına hasta bakımı ile ilgili eğitimler verilerek hasta yakınlarının bilgilendirilmesi sağlandı.

KÜÇÜK ZÜLEYHA'NIN İMDANINA YETİŞİLDİ

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından 'Evde Sağlık Hizmeti' kapsamında İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi'nde yaşayan Hidrosefali hastası 2 yaşındaki Züleyha Parsak'a enjeksiyon iğnesi yapıldı. Belediye sağlık personeli tarafından her gün düzenli olarak tetkikleri ve muayenesi yapılan, ihtiyaç duyulması halinde belediyenin hasta nakil ambulansı ile hastaneye götürülen Züleyha'nın en büyük yardımcıları belediye sağlık ekipleri. Her gün hastaneye gitme derdinden kurtulan ve tüm sağlık hizmetleri evinde yapılan küçük Züleyha'nın ailesi belediyenin yapmış olduğu hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

ANADİLDE SAĞLIK HİZMETİ

Hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyanlardan, aşılama ve laboratuar tetkikleri gibi hizmetlerin evde yapılması gereken yurttaşlara hizmet sunan VBB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, çok geniş bir yelpazede sağlık hizmeti sunmaya başladı. Kent genelinde hizmet vermeye başlayan ve tespit edilen evlerde hasta yurttaşlara evlerinde ücretsiz hizmet veren sağlık personeli tüm sağlık hizmetlerini ise anadilde yapıyor. Hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren VBB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, çalışmalarını 8 personel ve 2 ambulansla kentin tamamında yapıyor. Sabit telefon hattından gelen tüm vakalarla ilgilenen belediye sağlık personeli, yurttaşların her türlü ihtiyaçları için 0 (432) 222 12 34 numaralı telefonu aramalarını istedi.

/ Haber Merkezi