Ana dilde eğitim hak değildir

Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, 'Evlatlarımızı katleden ve ölen terörist için ağlamayız' dedi.

VAN 9.10.2012 13:25:49 0
Ana dilde eğitim hak değildir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yapıyor.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Türkiye bölgesine ve dünyaya daha geniş bir vizyonla bakıyor. Dünyaya açılmakla değil, içine kapanmakla övünenler bizim dış politikamızı anlayamazlar. Sığ derede yüzmekten çekinenler engin denizlere açılmaya cesaret edemez. Türkiye Cumhuriyeti, 7 düvele meydan okuyanların omuzlarında yükseltmiştir.

Tezkere görüşmeler esnasında tarihe not düşünülmesi gereken ibretlik görüntüler ortaya çıkmıştır. Ana muhalefetin tezkereyi değerlendirme biçimlerinin çarpıklığı zaman geçtikçe anlaşılacaktır.

Türkiye’ye komşu bir ülkeden silah doğrultuluyor, ateşleniyor insanlar yaşamını yitiriyor. Zalimin ağzıyla konuşuyor, bu nasıl bir izansızlıktır. Hatay ve Şanlıurfa’yı vatan toprağı saymıyorlar mı? Biz buna sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu? Bizim kanımız, canımız buna müsaade etmez. Buralara yapılan saldırılar tezkereye gerekçe oluşturmuyor mu? Blöfün ne olup olmadığını zamanı gelince görürsün.

'ABD'YE CANIN CEHENNEME DİYEBİLİYOR MUSUN?'

Esad’a ‘canın cehenneme’ diyor. ABD’ye canı cehenneme diyebiliyor musun? ABD’nin karşısında el pençe divan duruyorsunuz. ABD Başkanı trabzanın üzerinde otururken sizin liderleriniz el pençe divan duruyorlardı. Biz bu görüntüleri yaşamıyoruz. Biz bu milletin onuru neyi gerektiyorsa o tabloyu veriyoruz.

Biz milli marşımızda aldığımız ilhamla hareket ediyoruz. Siz destek verin, vermeyin bu milletin topraklarına, bayrağına, egemenliğine uzanacak her türlü tehdit karşısında bizi bulacaktır.

MİLLİ DURUŞ DOLAYISIYLA MHP’YE TEŞEKKÜR

Böyle bir hadisede CHP bir kez daha BDP’nin kuyruğuna takılmıştır. Esad aşkının CHP’nin gözünü kör etmesini anlamak mümkün değildir. CHP sözcüleri tezkere konusunda yaptıkları açıklamalarla itibarlarını kaybediyorlar. Hiç değilse susma erdemini gösteriniz. Buyur devam et, konuştukça zaten batıyorsun. Tezkereyi destekleyerek bu milli meselede ortaya koyduğu ilkeli tutum için MHP’ye teşekkür ediyorum…

'ESAD BABASININ REKORUNU KIRMAYA ÇALIŞIYOR'

Biz Suriye’de yönetim değiştiğinde, engeller gevşediğinde önce Suriye’ye koştuk. Orada yaşayan kardeşlerimizi bağrımıza bastık. Biz iyi niyetle Beşar Esad’a tavsiyelerde bulunduk, yol gösterdik. Bizi oyalama yöntemini tercih etti. Baba Esad 30 bin insanı katletti, oğlu onun rekorunu kırma gayreti içindedir. Bizim asla kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yok. Suriye halkı bizim canımız ciğerimizdir. Bizim Suriye rejimiyle sorunumuz vardır. Bunu birbirinden kesin hatlarla ayıralım.

'TERÖRİST İÇİN AĞLAMAYIZ'

Elinde silah olan, can alan hiç kimseye müsamahamız yoktur, olamaz. Terörü mazur gösteren anlayışa prim vermedik, vermeyiz. Onları savunamayız. Onlarla da el ele olamayız. Biz evlatlarımızı katleden, ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Yerimizi iyi bileceğiz, bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı ilave etme hakkı yoktur.

'BU MİLLİYETÇİLİKSE MİLLİYETÇİYİM'

İnkar politikalarını ortadan kaldırdık, Kürt ifadesini ağzımıza alan ilk iktidar biz olduk. İnsanımızın can güvenliğine kastedenlerle mücadele sürecek.

Bazı medya organları ‘Erdoğan’dan milliyetçi söylem’ diyecekler, eğer bu milliyetçi söylemse milliyetçiyim.

'BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIYORLAR'

Sizi insan yerine koyup bir yerel yönetim anlayışı var mı? Yapılan tahsislerin nasıl değerlendirildiğini biliyoruz. Belediye başkanları belediye başkanlıkları yapmıyor, yanlarına gönderilen elemanlarla başkanlık yapıyorlar.

BDP’nin bu oyunlarına gelmeyin. Biz yola çıkarken üç kırmızı çizgimiz var dedik.

'ANA DİLDE EĞİTİM, YOK BÖYLE BİR ŞEY'

Ana dilde eğitim, yok böyle bir şey. Haktır deniliyor. Ana dilin öğrenilmesi bir haktır, bunu okullara getirdik. Müdür yerine Kürtçe müdür yazmanın bir anlamı yok.