Ambulansa molotoflu saldırı

Van’da bir hastayı almaya giden 112 Acil Servis Ambulansına bir grup tarafından taşlı ve molotoflu saldırı yapıldı.

VAN 18.08.2015 15:11:30 0
Ambulansa molotoflu saldırı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Merkez İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi Polis Merkezi yakınlarında akşam saatlerinde, bilinci kapalı olan 7 yaşındaki hasta çocuğu almaya giden ambulans, PKK’li grubun molotoflu saldırısına uğradı.

Taşlı ve molotoflu saldırıya maruz kalan ambulans geri dönmek zorunda kalırken, aile kendi imkânlarıyla çocuklarını hastaneye kaldırdı.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi Polis Merkezi yakınlarında meydana geldi. PKK’li bir grup, hasta almaya giden ambulansa taşlı ve molotoflu saldırıda bulundu. Saldırıda hasar gören ambulans geri dönmek zorunda kalırken, 112 merkezinden aileye bilgi verilmesi üzerine mağdur aile kendi imkânlarıyla çocuğunu hastaneye ulaştırdı.

Öte yandan konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Van İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehpare Altay, yaşanan duruma tepki gösterdi.

En büyük savaşlarda bile sağlık sunumu yapılan bina ve araçlara saldırılmadığını belirten Dr. Altay, "Çünkü bu bina ve araçlar din, dil, ırk gözetmeksizin hizmet vermektedir. Unutmayalım ki, saldırılan her ambulans sizin bir yakınınıza yardım etmeye gidiyor olabilir, içinde sizin sevdiğiniz birisi olabilir. Sağlık müdürlüğü olarak saldırıyı kınıyor ve o gece nöbetçi olan ve bizzat bu şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz."  ifadelerini kullandı.

Öte yandan Van’ın Muradiye ilçesinde PKK’li olduğu belirtilen bir grup, ilçedeki askerlik şubesi ile jandarma lojmanlarına parça tesirli el yapımı bomba, uzun namlulu silah ve tabancayla saldırdı.  Olayda ölen ya da yaranan olmazken, olay yerinde bir tabanca ve çok sayıda boş kovan bulundu.