Amatör Lig 10 Ekim'de başlayacak

ERCİŞ ÜÇ TAKIMLA KATILIYOR

VAN 31.08.2015 11:36:29 0
Amatör Lig 10 Ekim
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van 1. Amatör küme karşılaşmalarının 10 Ekim 2015 tarihinde başlayacağı açıklanırken, 2 Grupta 14 takımın mücadele edeceği karşılaşmalarda, takımlar Play Off için mücadele edecek.
Bölge: Salih Deniz
Van 1. Amatör kümeye bu sezon çıkan, 1974 Vanspor ve Edremitspor, bir yandan hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da yeni transferlerle kadrolarını güçlendiriyorlar.
Van 1. Amatör küme karşılaşmaları 10 Ekim'de başlayacak. Heyecanla ligin başlamasını bekleyen takımlar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu sezon A ve B gruplarında 14 takım mücadele edecek.
A Grubunda, Erciş Gençlikspor, Çaldıranspor, Gevaşspor, Yolspor, Teişspor, Sportif Tuşbaspor ve Telekomspor yer alırken, B grubunda ise şu takımlar yer aldı. 1974 Vanspor, Van Edremitspor, Gürpınarspor, DSİ, Erciş Örenspor,İskelespor ve Erciş 1 Nisanspor.
14 Takımın mücadele edeceği 2 grup da, 1. Ve 2. Sıralarda yer alacak olan takımlar, Play Offa kalacak. Play Off karşılaşmaları sonunda İl şampiyonu olan takım, Bölgesel Lige çıkmak için, Bölgesel Lig temsilcisi Başkalespor'la karşılaşacak.  Bu karşılaşmayı kazanan takım, Van'ı Bölgesel Amatör Liginde temsil etmeye hak kazanmış olacak.
Yeni kurulan ve bu sezon Van 1. Amatör kümeye yükselen, 1974 Vanspor-Edremitspor'un Amatöre renk ve heyecan getirmesi bekleniliyor. 2 Takımında hedefi Bölgesel Amatör ligine çıkmak. Bu çerçevede hazırlıklarını sürdüren 2 takım, transferde de boş durmuyor.
 
ERCİŞ ÜÇ TAKIMLA KATILIYOR
Bu sezon Van 1. Amatör kümede 4 kurum takımı yer alırken, Erciş ilçesi ise, 3 takımla ligde mücadele edecek.
Eski Vanspor futbolcularının bir araya gelerek kurdukları 1974 Vanspor lig hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Transfer çalışmalarını da yürüten 1974 Vanspor, yeni transferlerini önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşması bekleniliyor.
1974 Vanspor sportif direktörü Turgay Karatekin yaptığı açıklamada, "Amacımız ilimizdeki cevherleri Van futboluna kazandırmaktır. Gerek futbol okulumuzda ve gerek alt yapımızda çok yetenekli gençler var. Bu gençler önümüzdeki dönemlerde ilin futboluna büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Tüm amatör takımlar bizim, Amatör takımlarımızda gençlerimizin başarılı olması, üst liglerde top koşturması hepimizin beklentisidir. 10 Ekimde 1. Amatör küme karşılaşmaları başlayacak. İyi bir sezon olmasını diliyorum. Başarılı olan takımı hep birlikte alkışlayıp gerektiğinde desteğimizi de sunacağız. Yeter ki ilimiz futbolu kazansın" dedi.
Edremitspor, geçtiğimiz hafta yeni transferlerini tanıtarak rakiplerine gözdağı verdi. Edremitspor kulüp başkanı, Ahmet Bilici, hedeflerinin kesinlikle Bölgesel Lig olduğunu dile getirerek, "Geçtiğimiz sezon şampiyon olan kadromuzu koruyarak, nokta transferler yaptık. Hedefimiz belli, bunun için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.  Edremitspor olarak futbol okulumuzda ve alt yapımızda yetiştirdiğimiz oyuncular var. Bunlarında ileriki süreçte Van futboluna katkı sunacaklarına inanıyorum diyen Bilici, şimdiden Van 1. Amatör kümede mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyor, iyi bir sezon olacağına inanıyorum" dedi.
Heyecanla beklenen Van 1. Amatör İlk karşılaşmalarının ilk düdüğü 10 Ekim Cumartesi günü çalacak.