Amacımız Vasıflı Eleman Yetiştirmek

İŞKUR bünyesinde başlatılan 'İş Başı Eğitim Programı' kapsamında son üç ayda 130 kişi istihdam edildi.

VAN 29.11.2012 12:29:20 0
Amacımız Vasıflı Eleman Yetiştirmek
Tarih: 01.01.0001 00:00
İŞKUR`un düzenlemiş olduğu "İş Başı Eğitim Programı" hem işverene hem de iş arayana umut kapısı oldu.


Konu ile ilgili açıklamada bulunan İŞKUR Servis Şefi Selma Biçek, bu uygulama ile ilgili önemli bilgileri dile getirerek bu programdan faydalanmak isteyenlerin neler yapması gerektiğini anlattı. Amaçlarının bu bölgede yaşayan işsizleri iş sahibi edebilmek olduğunu ifade eden Biçek, "Bu amaçla İş Başı Eğitim Programını başlattık. Bu programdan faydalanmanın ise bazı şartları var. Bu şartlara haiz her işveren bu programdan faydalanabilir" dedi.


Bu şarların başında işverenin son altı ay içerisinde çalışan sigortalı personel sayısının en az 2 tane olmasının gerekliliği olduğunu ifade eden Biçek, "Bu personelin ise son altı aylık dönemde sigortasında bir kesinti olmaması gerekir. Aslında bu sayı iki değil de 1-10 arası ya da 11 - 20 arası şeklinde kategori edebiliriz.1 ile 10 arası bir kişiye tekabül ediyor. Yani kişinin 10`a kadar çalışanı var ise 1 kişiyi iş başı eğitim programı kapsamında istihdam edebilir" dedi.


İşverenin İŞKUR`a Kayıtlı Olması Gerekiyor
İş Başı Eğitim Programı`ndan istifade etmek isteyenlerin gerekli belgeleri ibraz etmeleri gerektiğine değinen Biçek, "İlk müracaatlarında bize sigortalı çalışan elemanlarının son altı aylık hizmet döküm belgesini, odaya kayıt belgesini, vergi levhasının fotokopisini ve ticaret sicil gazetesinin suretini getirmesi gerekir. Biz, kişinin bu başvurusunu alıyor ve işlemlerini yapıyoruz. Ancak işverenin İŞKUR`a kayıtlı olması gerekiyor. Bu belgeleri tamamladıktan sonra iş başı eğitimi için katılımcı olan arkadaşla birlikte işe başlıyoruz" dedi.


İstihdam Garantili Kurslarla İş Sahibi Yapıyoruz
İŞKUR olarak son 3 ay içinde 130 kişiyi bu şekilde faydalandırdıklarını ifade eden Biçek, bu çalışmalarının yanı sıra kalifiye eleman yetiştirmek için farklı branşlarda da kurslar açtıklarını belirterek, "Meslek edindirme kurslarımız var. Devam eden kurslarımız arasında şu anda aşçılık, çocuk bakıcılığı kurlarımızı devam ediyor. Biz bu kişileri yüzde 50 - 60 istihdam garantili kurslarla iş sahibi yapıyoruz. Bu kurslar sonucunda işveren hem vasıflı eleman buluyor. Bizim de asıl amacımız bu zaten" dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)