`Amacımız insanları Hz. Peygambere yakınlaştırmaktır`

Van`da yayın yapan bir radyoya konuk olan Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü, yetkililerinden ve Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak, amaçlarının, insanları Hz. Peygambere daha çok yaklaştırmak, o

VAN 18.04.2014 21:21:56 0
`Amacımız insanları Hz. Peygambere yakınlaştırmaktır`
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van`da yayın yapan Tutku FM`de yayınlanan ve sunuculuğunu Salih Geçken`in yaptığı “Farklı Açıdan” programa konuk oldu.

27 Nisan’da Kale Miting alanında yapacakları Kutlu Doğum Etkinliği ile ilgili önemli bilgiler veren Karabulak, bu yıl 8’sini düzenleyecekleri ‘Kutlu Doğum’ programıyla Peygamber sevgisini 365 güne yaymak olduğunu ifade etti.

Kale Miting Alanında 27 Nisan Pazar günü gerçekleştirecekleri ‘Kutlu Doğum’ etkinliği hakkında Geçken`in sorularını yanıtlayan Karabulak, bu etkinliklerdeki amaçlarının insanları Hz. Peygamber (sav)’e yaklaştırmak ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) sünnetini yaşamak ve yaşatmak olduğunu kaydetti.

“Bir gün ile sınırlı olmayan bir sevgiyi küçük bir bahaneyle 365 güne yaymak istiyoruz.”

Gayelerinin küçük sebeplerle de olsa Peygamber (sav)’e giden yolları bulmak olduğunun altını çizen Karabulak, “Biz bunu tarihi tende de görüyoruz. Selahaddin-i Eyyubi Kudüs fatihi 40 gün önceden peygamberin veladetini kutlamak için programlar yapmıştır. Bu da bize şunu gösteriyor bir gün ile sınırlı olmayan bir sevgiyi küçük bir bahaneyle 365 güne yaymak için bahanedir” dedi.

“Tek derdimiz Allah’ı memnun etmektir”
Şubat ayında başlayan Salâvat Kampanyası ile işe başladıklarını hatırlatan Karabulak, burada Allah’ı razı etmek dışında bir gayelerinin olmadığını vurgulayarak, “Tek derdimiz Allah’ı memnun etmek ve Hz. peygamberi örnek almaktır. Çünkü Allah (cc) kendisine tabi olmanın Hz. Peygamber’de gösteriyor. Bu mesajı rahat bir şekilde görüyoruz. Kuran-ı Kerim’de de bunu defalarca buyuruyor. Bizler dedik ki nasip olursa bu sene her eve bir Kuran-ı Kerim ulaştıracağız. Hz. Peygamberi Kur’andan anlamak için bu yıl CD dağıtımı yerine bu çalışmayı uygun gördük. Bu hayır işine katkıda bulunmak isteyen halkımızı da Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğüne bağlı STKlarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Van geneli 15 bin adet Kur’an dağıtmayı düşünüyoruz”
Şu ana kadar Van genelinde 15 bine Kur’an siparişi verdiklerini ve çalışmalarının halen devam ettiğini dikkat Çeken Recep Karabulak, “İnşallah Van geneli 15 bin adet Kur’an dağıtmayı düşünüyoruz. Tabi gönül isterdi ki bu sayı yüz bin olsun” ifadelerine yer verdi.

“Peygamber sevdası Türkiye’de dalga dalga yayılıyor”
Bu yıl 8’sini düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliği için çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini sözlerine ekleyen Karabulak, “Van genelinde 23 noktada Kutlu Doğum programı düzenleyeceğiz inşallah.11 Nisan itibarı ile başladık. Biz inşallah bir çığır açtık. Bunun fitilini yaktık. Peygamber sevdası şu an tüm Türkiye’de dalga dalga yayılıyor Herkes kendi köyünde, Mahallesinde beldesinde bu programları yapmak istiyor ve bizi arayıp bu güzel etkinlikleri kendilerinin köyüne taşımamızı istiyorlar” diye konuştu.

Öte yandan önceki yıllarda Van’da yüz binlerin katılımı ile düzenledikleri Kutlu Doğum etkinlikleri ile bilinen Peygamber Sevdalıları bu yıl ise Kale Miting alanında 27 Nisanda Kutlu Doğum programı düzenleyecek.

(Murat Dalgın-İLKHA)