Alpaslan: Van Esnafı borcuna sadık!

Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, Van'da kredi kullanan esnafların kredisini ödeme konusunda önemli bir başarı elde ettiğini söyleyerek, 'Bizim verdiğimiz krediyi kullanan esnaf geri ödemesi gel

VAN 4.10.2018 10:23:46 0
Alpaslan: Van Esnafı borcuna sadık!
Tarih: 01.01.0001 00:00
    Van'da iki dönem Van Esnaf ve Sanatkârlar odaları Birliği Başkanlığı, iki dönem Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yapan, yine iki dönem Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkan Vekilliği yapan ve şimdi de Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevini yürüten Faruk Alpaslan, Van esnafının kredisini geri ödeme konusunda önemli bir başarı elde ettiğini vurguladı.

    Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, Van FM'de Ziya Türk'ün konuğu oldu ve gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

   "VAN ESNAFINA 2018'DE 21 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRDIK"
  2018 yılında Van esnafına 21 milyon TL kredi kullandırdıklarını anlatan Faruk Alpaslan, esnafların söz konusu krediyi kullandıktan sonra geri ödeme konusunda da güzel dönüşler olduğunu dile getirdi.
   Esnafın son iki aydır kredi talebi olduğunu da anlatan Faruk Alpaslan, "Son dönemde bizim 6 milyon 800 bin TL'lik kredi talebimiz bankada bekliyor. İnşallah bu parayı da esnafa kullandıracağız. Geçen hafta Ankara'da vekillerle görüştük. Devletimiz bu krediyi binde birlik bir hizmet bedeli uygulayarak veriyor, yani bir nevi faizsiz olarak veriyor. Esnaf bu krediyi almazsa, tefecinin eline düşüyor" şeklinde konuştu.
   Şikâyet etmenin, yakınmanın anlamı olmadığını söyleyen Faruk Alpaslan, "Bildiğiniz gibi son zamanlarda ülkemize uygulanan bir ekonomik savaş var. Ama şikayet etmenin, yakınmanın, ağlamanın, sızlamanın anlamı olmaz. O yüzden çalışacağız, direneceğiz, üreteceğiz. Ortada bir hastalık varsa, bunun tedavisi için kafa yoracağız. Ülkemiz üzerinde uygulanan bu baskıyı ancak çaba göstererek ortadan kaldırabiliriz. Sıkıntılı toptancı varsa, onları da ifşa edeceğiz. Dolar ve Euro'nun üzerindeki operasyonlar var, ama bunu mazeret gösteren fırsatçılara karşı da duruşumuzu göstereceğiz" dedi.

   "ÜLKEMİZ, BAŞKA ÜLKE VATANDAŞLARI İÇİN TERCİH EDİLEN ÜLKELERİN BAŞINDA GELİYOR"
    Türkiye'nin birçok ülkeye göre her alanda tercih edilen bir konumda olduğunu da anlatan Alpaslan, "Bakın yanı başımızda İran sürekli gelip bizim ülkemizde alışveriş yapıyor. Burası ucuzdur diye yapıyor. Yine batımızda, Bulgaristan'dan birçok turist bizim ülkemize gelip alışverişini yapıyor. Kaşımız-gözümüz için yapmıyor, ucuz olduğundan dolayı yapıyor. Fakat yetmez, pahalı olan son zamanlarda fahiş fiyatlarla zam yapılan ürünlerin fiyatını da düşürmemiz lazım" şeklinde konuştu.
Alpaslan, dört-beş yıl önce VESOB Başkanlığı yaptığı dönemde Van'da 17 binin üzerinde esnaf üyesinin bulunduğunu, ancak aldığı son rakamlara bakıldığında Van'da bu odaya kayıtlı esnaf sayısının 15 binlere düştüğünü belirterek, "Kayıt dışı esnaf sayısında artış var. Maliye ve Belediye, ruhsatlar konusunda denetimlerini artırmalıyız. Ben son bir-iki yıldır belediyelerin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanın çok güzel çalışmalar yapılıyor. Edremit'teki sahil bandı çok güzel oldu. Yine Van Büyükşehir Belediyesi'nin gerek yeşillendirme, gerek yol çalışmaları ve gerekse birçok konudaki çalışmaları takdire şayan. İpekyolu Belediyesi'nin çalışmaları aynı şekilde çok mükemmel. Bunlara bir şey demiyoruz. Bu kayıt dışı esnaflar konusunda da daha çok denetim bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
    Van'ın gelişmesi için hizmet odaklı bir anlayışın hâkim olması gerektiğini anlatan Faruk Alpaslan, "Önümüzde yerel seçimler var. Halkımızın ideolojik düşüncelerden ziyade, hizmeti esas alarak oyunu kullanmasını istiyoruz. Kayyumların yaptığı çalışmalar ortada. Allah aşkına bu kentin her konuda gelişmesi için mutlaka hizmeti ön planda tutmalıyız. Emaneti ehline vermeliyiz" şeklinde konuştu.

   "BU GEMİ BATARSA, HEPİMİZ BATARIZ"
   Van'ı bir gemiye benzeterek konuşmasını sürdüren Alpaslan, "Şimdi vatandaş bunu çok iyi biliyor. Van'ı bir gemi olarak düşünürsek, hepimiz bu geminin içindeyiz. Bu gemi batarsa, hepimiz batacağız, çıkarsa, birlikte kurtulacağız. Ben iki dönem milletvekili adayı oldum. Halkıma hizmet için ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettim. Bakın sürekli halen de vatandaşın sıkıntısı olduğunda çözmek için çabalıyorum. Her siyasi partinin bir ideolojisi vardır. Ama hizmeti içinde barındıran anlayışa oy vermeliyiz. Körü körüne oy kullanmamalıyız. Ben Faruk Alpaslan olarak, Kürt oğlu Kürt'üm. Allah beni böyle yaratmış. Ben Kürtlüğüm ile de gurur duyuyorum. Oy namustur ve çalışana verilmeli. Halkımız hizmeti esas bilerek, bu bilinçle oyunu kullanmalıdır. Sizin verdiğiniz vergiler, hizmete dönüşüyorsa sorun yok. Ama kendisinin içindeki hırsızı, densizi görmeyen, 'ben sizdenim' deyip de parasını çalanı kendisine layık görüyorsa yapacak bir şey yok. Allah aşkına herkes elini vicdanına koysun, şu memlekette 8 milletvekili seçildi. Üç Ak Parti'li, beş HDP'li. Herkes elini vicdanına koyup, HDP'li beş kişinin ismini bir araya getirir mi? Şu beş milletvekili Van'a ne yaptı, ne yapacak? Muhalefetiz diye mazeret göstermesinler. Hangi projeyi götürdüler de, o proje değerlendirilmedi? Halkımızın tüm bunları iyi düşünerek sandığa gitmesini arzuluyoruz" şeklinde konuştu.
   Alpaslan, son yıllarda Van Gölü'nün arıtma tesisinin tam kapasite ile çalışmamasından dolayı kirlendiğini, ancak yeni bir yatırımla modern bir arıtma tesisinin yapılacak olmasının kent açısından büyük bir önem teşkil ettiğini sözlerine ekledi.Van Bölge Gazetesi

jigolo