Alpaslan: “Hırsız adam, hırsızlıkla suçluyor“

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul'un gazetemize yaptığı açıklamalar, Önceki Başkan Faruk Alpaslan tarafından tepki gördü. Tuğrul'un açıklamalarının yalan olduğunu söyleyen Alpaslan, 'Hırsız adam, bizleri hır

VAN 14.02.2014 11:19:15 0
Alpaslan: “Hırsız adam, hırsızlıkla suçluyor“
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bölge: Emre An - Hacı Yılmaz

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul'un gazetemize yaptığı 'Bize 1,5 milyon borç bıraktılar. Bazı demirbaşları götürdüler. Görevi bize devir teslim töreniyle devretmediler' açıklamaları, Önceki Başkan Faruk Alpaslan tarafından tepki gördü.

Kendisiyle ilgili açıklamaları önce yapmadığını, ancak Tuğrul'un son açıklamasından dolayı kendisine cevap hakkı doğduğunu anlatan Alpaslan, "Tuğrul ile ilgili konuşmayacaktım. Ancak Bölge Gazetesi'ne yaptığı açıklama sonrası bize cevap hakkı doğdu. Bizim odaya ait demirbaşları götürdüğümüzü iddia ediyor. Hangi demirbaşlardır bize açıklasın. O odada benim şahsi, rahmetli ağabeylerimle birlikte olan resimlerimin dışında giden bir şey varsa ben bugün bunları orada, bunu ispata davet ediyorum" dedi.

"Tuğrul, 276 bin TL harcadım dedi, ancak 4 bin 500 TL harcadı"

Tuğrul'un daha önce kendi yardımcısıyken odanın garajını 276 bin TL'ye yaptığını söylediğini, anca araştırmalar sonucu ortada bir yolsuzluğun olduğunu gördüklerini belirten Alpaslan, "Oda için yapılan bir garajda Emin Tuğrul bize 276 bin TL maliyet çıkardı. Ancak biz taşeronu çağırdık ve 6 bin TL'ye yapıldığını söyledi. Hatta bin 500 TL de elektrik kullanıldığı için kesilmiş. Yani sadece 4 bin 500 TL ödenmiş. Bu doğru bir davranış değil" dedi.

Odanın alacağı bulunan bir şahsı Emin Tuğrul'un kendi yönetimine aldığını söyleyen Alpaslan, "Bizim odaya borcu olan ve bizim de kendisini icraya verdiğimiz bir şahsı, Emir Tuğrul kendi yönetimine almış. Bu davranış da hiç etik değil" ifadelerini kullandı.

Tuğrul'un odadan atılması için Mehmet ilgili karar alındığını söyleyen Alpaslan, "Şu anda mevcut yöneticileri olan Hacı Çiftçi ve Şükrü Tuncer'in bu kararda imzaları mevcuttur" dedi.

Odanın yeni binası için yoğun bir çalışma içine girdiklerini, müteahhide mevcut büronun satılmasına birlikte karar verdiklerini söyleyen Alpaslan, bunda hepsinin imzasının bulunduğunu dile getirdi.
Alpaslan, yeni oda binası için büyük çabalar gösterdiklerini belirterek, "Biz gece gündüz demeden çalıştık Ankara-Van mekik dokuduk. Ben bizzat başbakanın imzası olmazsa olmaz denilen KOSGEB'de 5 bin metre kare yer aldım ve şu anki esnafa Türkiye'nin en büyük esnaf ve sanatkarlar sarayını yaptırdım. Şu anda bu bina bitmiş durumda. O binanın sadece çevre düzeni kalmış, çevre düzeninden sonra içine girilecek. Ben daha dün 50 Bin Lira müteahhidin hesabına yatırdım. Belgelerim ortada. Bu binanın yüzde 30'u şoförler ve otomobilciler odasına ait, yüzde 70'i esnaf odaları birliğine ait. Burada benim getirmiş olduğum trilyonlarca liralık müteahhide aktarmış olduğum parayı ben Ankara'dan getirdim buraya. Ve ben onlara şimdi soruyorum. Ben bu binayı yaptım, ey beceriksiz insanlar ben sizlerin ne kadar beceriksiz olduğunu biliyorum. Siz bunun bahçe düzenini yapabilirseniz ben ismimi değiştireceğim. Bahçe düzenini bile yapacak kapasitede değilsiniz. Çıkıp kameralar karşısında ahkam kesmeyin, götürmüş olduğumuz demirbaşların neyse ismini açıklayın" dedi.

"Tuğrul'un söylediklerinin çoğu yanlış"
Alpaslan, Tuğrul'un kongrede kullanılan sandalye ve ses cihazı gibi malzemelerin bile parasını vermediğini belirterek, "Kongre salonunda kullanmış olduğumuz sandalyelerin, ses cihazının dahi parasını ödememiş, ben kendi şahsım olarak ödemişim. Bizim oda için sanayiye 600 Liralık bir borç var. Yapılan araçların o günkü seçim çalışmaları içinde ödenmemiş. Kime yaptırdıysanız gidin ondan alın deniliyor. Aynı şekilde odanın alacaklılarını her gün buraya gönderiyor. O odanın alacaklılarının tümü saymış olduğum piyasalarla birlikte 15-20 bin liradır. Ama 400 bin lira müteahhide 320 bin lira ise federasyon katılma payına gitmiş. SSK pirim borçları onun döneminde, başkan vekiliyken yatırmadığı, başkan vekiliyken zimmetine geçirdiği o paralardır" dedi.

Alpaslan, kendisinin hala birlik başkanı olduğunu söyleyerek, "Ben burada halen birlik başkanıyım ve birlik başkanlığına da devam edeceğim. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda da yine aynı görevime devam ediyorum. Biz bunların hepsini anlatırken, mevcut şahıs bize söylemiş olduğu, bize atıfta bulunmuş olduğu şeyleri ispata davet ediyoruz. Benim maaşım şuanda ada içeridedir. Onun borcuna münasip bırakmış olduğum maaşlarım halen içeride. Benim bugün 14 aylık bir maaş alacağım var içeride. Eğer borçları çıkarıyorsa bunları da koysun içerisine" dedi.

Edremit TOKİ'deki ulaşım sorununa da değinen Alpaslan, "Edremit TOKİ'nin ulaşım sorununu çözdüm. D4 belgeleri alınmıştır. Çalışma ruhsatı alınmıştır. Belediyenin müsaadesi söz konusu değildir. Çünkü belediyenin kararında olur kararı var. İlçe Trafik Komisyonu'nda olur kararı var. Her kademede belediyenin kararı var. Bir takım bahanelerle hak kazanan kooperatifleri çalıştırmıyorlarsa o ayrı konu. Yoksa resmiyette bu iş bitmiştir. Kendisi de bunu iddia ediyor. Buradan kendisinin ne kadar bilgisiz olduğu ortaya çıkıyor. Büyükşehir olan bir ilde otobüslerin kesin çalışamayacağı bakanlık yazıyla bize bildirdi. Belediyeye de, komisyona da bildirdi. Hak kazanan ve D4 belgesiyle çalışması gereken araçlar bugün hazırlar. Bugün yarın çalışması gereken ve hatta 1 aydan beri çalışması gereken araçları, maalesef onların bu söylemleri engelliyor" dedi.

Alpaslan, son olarak Tuğrul'un neler yaptığını en fazla kendisinin yanında yer alan Hacı Çiftçi'nin bildiğini iddia etti.