Alpaslan: “Bu davanın hizmetkârıyız”

7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’den 4. Sıra milletvekili adayı olan Faruk Alpaslan, 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimlerde yendien aday adaylığı başvurusu yaptı. Alpaslan, görev verilse de verilmese de dava adamlığından vazgeçmeye

VAN 1.09.2015 18:08:23 0
Alpaslan: “Bu davanın hizmetkârıyız”
Tarih: 01.01.0001 00:00
1 Kasım’da yapılacak olan seçimler için partilere aday adaylığı başvurusu yapılıyor. Ak Parti İl Başkanlığı’nda da yoğun ve hareketli saatler yaşanıyor. 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’den 4. Sıra Milletvekili Adayı olan Faruk Alpaslan, İl Başkanlığı’na gelerek yeniden aday adaylığı başvurusu yaptı.
İl Başkanı Zahir Soğanda ile basının karşısına çıkan Faruk Alpaslan, kendisini desteklemeye gelenlere de teşekkür etti. Ak Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu ve birçok partili Alpaslan’ı yalnız bırakmadı.
 
“BU ÜLKEDE SÜREKLİ KARDEŞLİĞİ SAVUNDUK”
Kürt olduğunu, ama ülkede sürekli birlikteliği savunduğunu anlatan Alpaslan, “Kürt olduğumu, hatta Kürt oğlu Kürt olduğumu yeniden haykırıyorum. Ama Türkiye’de kardeşliği savunuyorum. Bizler sürekli ülkenin bütünlüğünü savunduk ve yine savunacağız. Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında özgür ve birinci sınıf vatandaş gibi yaşaması mücadelesini verdik. Huzurun ve refahın gelmesi için mücadele ettik. Ama gelin görün ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son seçimlerde beş ilde sadece Ak Parti’den bir milletvekili çıktı. Van Milletvekilimiz Burhan Kayatürk. Beş ilin birden yüklendiği tek isim Kayatürk oldu. Ankara’da mı, havaalanında mı, evinde mi, yerinde mi diye insanlar takip etti. Ekonominin dibe vurduğu, huzurun ve refahın kaçtığı bir seçim dönemi yaşandı. Bizler sürekli silahların susması için haykırdık. Ama silahlar susunca başka bir zulüm başladı. Demokrasiyi isterken, faşizmi ister şekilde baskı yapanlar çıktı. Bizler, daha önce de Ak Partililer olarak sorunların çözümü için çabaladık” dedi.
 
“GÖREV VERİLSE DE VERİLMESE DE BU PARTİNİN HİZMETKÂRIYIM”
Partide yer alsa da almasa da dava adamlığından vazgeçmeyeceği sözünü veren Alpaslan, “Allah rızası için, barış ve huzur için dava adamı olmak gerekiyor. Sorun yumağını çözmek için, bu şart. Herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Ben bugün aday adayıyım. Ama Allah şahidim olsun bana yer verilse de, verilmese de, inşallah bu görevi alacağımı düşünüyorum, ama olmasa da ben bu yoldan vazgeçmeyeceğim. Bu davanın hizmetkârı ve neferi olacağım. Ne gerekiyorsa maddi manevi vermeye hazırım. Allah rızası için bu davaya sahip çıkacak olan insanların, muhalefetin çamurlarına müsamaha göstermemesini istiyoruz. Sürekli bizim teşkilatımızı, başkanlarımızı, parti yöneticilerimizi yıpratmaya çalışanlar çıkacaktır. Bunlara fırsat vermeyelim. Dik duralım. Memleketini seven, halkını seven, Allah’ı seven doğru şeyler söylemeli ve yalan siyasetini bırakmalıdır. Bugün başvurumuzu yaptık. Hayırlısı diyoruz. Allah bu yolda bize bu mücadeleyi nasip etsin. Ben bugün burada bulunan tüm partililere, beni yalnız bırakmayanlara, basın mensuplarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bölge: Bişar Ulutaş