'Alo 186' bıktırdı

Van'da özellikle kışın yoğun şekilde yaşanan elektrik kesintileri havaların ısındığı bu günlerde de kent merkezi dahi birçok mahallede devam ediyor. Van kamuoyunda büyük bir beklenti yaratan ve geçtiğimiz yıl Türkerler Holding tarafı

VAN 19.03.2015 10:36:29 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da özellikle kışın yoğun şekilde yaşanan elektrik kesintileri bahar aylarında da devamediyor. Kent merkezinde günde bir kaç defa elektrik kesintisi yapılması vatandaşları çileden çıkarırken, elektrik kesintisi nedeniyle özellikle iş yerlerinde işler aksarken, bilgisayar, televizyon ve buzdolabi gibi elektronik eşyalar da zarar görüyor.

MUHATAP YOK !..
Van kamuoyunda büyük bir beklenti yaratan ve geçtiğimiz yıl Türkerler Holding tarafından alınarak özelleştirilen VEDAŞ'ın elektrik kesintilerine çare bulamaması tepkilere neden olurken, VEDAŞ'ın telefon meşguliyeti olmadan tüm arıza ve ihbarlara 24 saat hizmet verebileceği bir çağrı merkezini ise hala kuramamış olması dikkat çekiyor. Yaz - kış elektrik kesintilerinin bitmediği Van'da 'Alo 186' elektrik arıza hattını arayanlar telefonda direkt bir muhatap bulamıyor. Elektrik arıza telefonları sürekli ya meşgul ya da çalmasına rağmen cevap veren biri olmuyor. Konuyla ilgili yetkililerle görüşme isteğimiz ise çeşitli gerekçelerle erteleniyor.

"VEDAŞ BU SORUNU ÇÖZSÜN"
Büyükşehir olan Van'da hala bu sıklıkla elektrik kesintilerinin yaşanıyor olmasının kabul edilir bir tarafının olmadığını belirten vatandaşlar şunları söylüyor;
"VEDAŞ yetkilileri bizimle dalga mı geçiyor? Büyük yatırımlar yapacağı vaatlerle özelleşen VEDAŞ hala bir elektrik sorununa bile çare bulamadı. Artık elektrik kesintisi yüzünden iş yapamıyoruz ve evimizde rahat oturamıyoruz. Ayrıca 186 çağrı merkezinin cevap vermemesi bizi çileden çıkarıyor. Yetkililere çağrımız bu soruna bir çare bulsunlar."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş