Alman heyetten Eş Başkanlar Çoban ve Kaya’ya ziyaret…

Almanya’da bulunan ve aralarında doktor, fizikçi, pedagog ve çeşitli mesleklerle uğraşan 'Nükleer Savaşa karşı Uluslararası Fizikçiler ve Doktorlar' oluşumundan 10 kişilik bir heyet Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoba

VAN 17.03.2015 18:19:33 0
Alman heyetten Eş Başkanlar Çoban ve Kaya’ya ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Dünya genelinde nükleer ve kimyasal silahlara karşı çeşitli gezintiler yapan ve Almanya’da faaliyet yürüten, aralarında doktor ve çeşitli mesleklerle uğraşan 10 kişilik Alman heyet Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Başkanlık makamında eş başkanlar Çoban ve Kaya tarafından kabul edilen heyet daha sonra kent hakkında eş başkanlardan bilgi aldı. Nükleer ve kimyasal silahlara karşı dünyanın çeşitli bölgelerinde inceleme yaptıklarını Türkiye’de ise özellikle bölge illerinde bu tür gezinti ve çalışma yaptıklarını ifade eden heyet üyeleri, yine Van’da 2011 yılında meydana gelen depremden sonra kentte yaşanan sorunları ve deprem sonrası yapılan çalışmaları yerinde incelemek için kentte geldiklerini söyledi. Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Çoban ve Kaya’nın kendilerini kabul etmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren heyet üyeleri, ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi’nin deprem sonrası yapmış olduğu çalışmalara ilişkin Çoban ve Kaya’dan bilgi aldı.
Çoban ve Kaya ise heyet üyelerine yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür etti. Deprem sonrası kenttin deprem izinin yavaş yavaş sildiğini belirten Kaya, her kurumun kendi çapında çeşitli çalışmalar yaptığını söyledi. Kentte deprem sonrası göç eden halkın yüzde 90’nın tekrar kentte geri dönüş yaptığını belirten Kaya, kentte yapılan konutların deprem şartlarına göre yapıldığını kendilerinin de belediye olarak bu yapıları denetlediklerini ifade etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi