ALMALI PROJELERLE VARIM DİYOR...

İsmail ALMALI İPEKYOLU BELEDİYESİ BAŞKAN ADAY ADAYI

VAN 16.11.2018 17:12:35 0
ALMALI PROJELERLE VARIM DİYOR...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

2019 YEREL 

seçimlerİ İÇİN PROJELERİMİZ

 İpek yolu belediye başkanlığı için aday adayı olan almalı’nın projeleri dikkat çekiyor.

Görev verilirse çok iddialı olduğunu ipek yolu belediyesini kazanacaklarını ifade eden Almalı özellikle gençler üzerinde çok önemli projelerinin olduğunu bunu da çalışarak ortaya oyacaklarını ifade etti.

İŞTE İSMAİL ALMALI’NIN İDDİALI PROJELERİ…

İsmail ALMALI

İPEKYOLU BELEDİYESİ BAŞKAN ADAY ADAYI

 


2019 YEREL SEÇİMLERİ İÇİN PROJELERİMİZ

TURİZM CAZİBE MERKEZİ PROJELERİMİZ

 

İlimiz gerek tarihi açıdan gerekse de doğal güzelliği ile büyük bir potansiyel taşımaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında Van Gölü ve Akdamar Adası daha fazla bilinmekle birlikte birçok doğal ve tarihi değerimizin tanıtımı bugüne kadar yeterince sağlanamamıştır.

 

İlçemiz bünyesinde turizmin hareketlendirilebilmesi için örnek turizm projelerinin hayata geçirilmesi planlamaktadır.

PROJE 1: erek dağı kayak merkezi ve seyir terası

 

Muhteşem güzelliği ile Şehrimize değer katan Erek Dağı’nın Kevenli Bölgesinde doğal bir kayak pistine elverişli olan dağın yamacına bir kayak merkezi kurulacaktır. Şehrin muhteşem güzelliğinin izlenebileceği Seyir Terası çevresinde aralarında yerel lezzetlerin de bulunduğu farklı kafeterya ve restoranların yer alması ve Şehrimize önemli bir turizm tesisi kazandırılması planlanmaktadır.

 

 

PROJE 2: teleferik ve TREKKING ROTALARI

 

Erek Dağı Kayak Merkezi Seyir Terasına ulaşımın sağlanması için bir teleferik hattı kurulacak ve Dağın zirvelerine doğru yapılacak olan bu hizmetimizle Seyir terasına çıkılması sağlanacaktır.

 

Teleferikle eşsiz manzaranın uygun fiyatlandırma ile izlenme olanağı, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Şehir sakinleri için de önemli bir alternatif oluşturacaktır. Tesislerimizin 4 mevsim faal olarak kullanılabilmesi için başta mevsimlere göre uygun trekking yollarının belirlenmesi olmak üzere birçok aktivite yıl boyunca gerçekleştirilecektir.

 

 

PROJE 3: ESKİ VAN MAHALLESİ

 

Özellikle Büyükşehirlerimizde yoğun olarak görülen örnek eski şehir uygulamaları İlimizde de hayata geçirilecektir. Eski Van mahallerinin tüm özellikleri ile birebir inşa edilmesi ile oluşturulacak Eski Van Mahallemiz, mimari açıdan tarihi özellikleri yansıtacak, sürekli orada dükkan işletecek olan esnafımız da satışlarıyla nostaljik bir atmosfer oluşturacaktır.

 

Bu şekilde İlimizin tanıtımı yapılabilecek ve eski meslekler yeniden ihya edilebilecektir.

PROJE 4: HAYVANAT BAHÇESİ

 

50 dönümlük bir alanda Yırtıcı ve Evcil hayvanların olduğu büyük bir hayvanat bahçesi kurulacaktır. Hayvanat bahçesinde fayton gezinti yolları, otantik kafe ve restoran alanları gibi donatılarla Tesisin cazibesi artırılacak başta çocuklu aileler olmak üzere şehir içi ve şehir dışından gelecek ziyaretçilere Şehrimizde daha önce örneği olmayan bir alternatif sunulacaktır.

 

 

PLANLI ŞEHİRLEŞME ÖRNEK PROJELERİMİZ

 

Gelişmekte olan her şehrin en önemli sorunlarının başında çarpık kentleşme gelmekte, şehrin düzenli bir altyapı ve planlama ile büyümesini sağlamak büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan İlimizin mevcut nüfus ve büyüme potansiyelini doğru kullanabilmek için Planlama ve Uygulama faaliyetleri modern ve estetik bir biçimde ele alınacaktır. 

 

PROJE 1: YENİ KENT PROJESİ

 

Belediyecilik hizmetleri kapsamında çarpık kentleşmeyi önleyecek ve halkımızın uygun koşullarda insani barınma ihtiyaçlarını karşılayacak konut üretimi yapmak amacıyla Belediyemize bağlı bir inşaat şirketi kurulması planlanmaktadır.

 

Söz konusu şirket, yerel esnafa doğuracağı ilave ticaret hacmine ek olarak İlçemiz sınırlarında istihdam imkânı oluşturacaktır. Kurulacak olan bu Şirket, İlçemiz mahallelerinin dış sınırlarında “Yeni Kent” çalışmaları başlatacak ve yıllık ortalama 1.000 konut arzını hedefleyecektir.

 

Maliyet avantajı ile üretilen daire ve dükkânlar talep sahiplerine en uygun fiyatlandırma koşulları ile satışa sunulacaktır.

 

 

PROJE 2: TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI

 

Özellikle sebze-meyve konusunda uygun üretim imkânına ve coğrafi olarak hayvancılığa uygun koşullara sahip olmasına karşın İlimizin sebze-meyve ve et ihtiyacı büyük oranda dışarıdan sağlanmaktadır. Coğrafi olarak uzaklığının ve aracı sayısının fazlalığının bir sonucu olarak da ürün fiyatları artmaktadır.

 

İstihdamı desteklemek ve halkın gıda ihtiyacını en uygun şartlarda sağlamak üzere Sözleşmeli Tarım ve Hayvancılık kapsamında belirli sayıda üretici ile Sözleşme imzalanacak ve bu şekilde temin edilen ürünler her mahallede kurulacak tanzim satış mağazaları vasıtasıyla uygun şartlarda tüketiciye sunulacaktır.

 

 

PROJE 3: SEMT PAZARLARI

 

İlçemizdeki seyyar satıcı sorununa kalıcı bir çözüm bulmak ve gıda sunumunun hijyenik şartlarda temini için kalıcı semt pazarları uygulaması hayata geçirilecek ve 18 Merkez Mahallemize Semt Pazarları kurulacaktır.

 

PROJE 4: KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZ

 

Eski Şehir Parkı ve Müze alanında büyük ve mimari açıdan orijinal bir yer altı çarşısı kurulması planlanmaktadır.

 

Kuyumculuk ve gümüş işlemeciliği, telkâri gibi sanatların yanında Osmanlı döneminin el sanatlarına da bu Yeraltı Çarşısında yer verilecek ve önemli bir turist çekim merkezi oluşturulacaktır.

 

Bu tesisin üzerinin açık park alanı olarak değerlendirilmesi ve Şehir merkezinin ferahlığının artırılması öngörülmektedir.

 

Şehrin ticari alanın genişlemesi için ayrıca İkinisan Caddesinin Hakkâri yolu birleşiminde yine mimari açıdan özellikli bir proje ile bir yer altı çarşısı yapılması planlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

YENİLİKÇİ SOSYAL DONATI PROJELERİMİZ

 

Belediyecilik anlayışımız, değer üreten şehir, estetik şuur ve mütevazı yönetim dengesine dayanmaktadır. İnşa edilecek tüm eserlerde, tarihi devamlılığımızın modern bir estetik anlayışla yoğrulmasına azami hassasiyet gösterilecektir.

PROJE 1: BELEDİYE HİZMET BİNASI

 

Belediyecilik anlayışımızı simgeleyecek ve Şehrimize orijinal bir eser kazandırmak üzere Çarşı Merkezde bulunan Zaferler Okulu bitişiğindeki Belediyemize ait alanda 10 bin m2 kapalı alana sahip modern bir belediye hizmet binası yapılacaktır.

 

Yeni Hizmet Binamızın zemin katında yapılacak olan pasaj ve dükkânlar yer alacaktır.

 

Bu ticari alanların 10 tanesi caddeye bakan 120 metre karelik dükkân, 10 tanesi ise bahçeye bakan 30 metre karelik dükkânlardan oluşacaktır.

 

Kompleks bünyesinde 2 bin kişilik bir mescit de projelendirilmektedir.

 

 

PROJE 2: BELEDİYE HASTANESİ

 

Şehir merkezinde ihtiyaç duyulan bir Belediye Hastanesi inşa edilecektir. Belediyemizce, halen atıl halde duran eski Devlet Hastanesi yerine yapılacak olan Hastane 200 yataklı ve tüm donanıma sahip olacaktır. Hastanemizde kadın hastalıkları ve çocuk sağlığı branşlarında müstakil alanlar oluşturulacak ilimizde muayene için çekilen sıkıntılar ortadan kaldırılmaya çalışılacaktır.

 

PROJE 3: AHMED-İ HANİ KÜLTÜR MERKEZİ VE KÜRT EDEBİYATI ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

 

Kültür Sanat faaliyetlerine verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak ve Şehrimize anıtsal bir eser kazandırmak üzere bir Kongre ve Kültür Merkezi inşa edilecektir.

 

Bu Merkezimize on yedinci yüzyılda yaşayan ve Mem u Zin, Kürtçe Mevlid ve Arapça-Kürtçe sözlük adlı eserleriyle bilinen Kürt edebiyatçı, şair, astronom ve İslam âlimi Ahmed-i Hani’nin adının verilmesi öngörülmektedir.

 

Kültür Merkezi bünyesinde bir Kürt Edebiyatı Araştırmaları Merkezi de kurulacaktır. Burada edebi eserleriyle bizlere kültürel miras bırakan ve edebiyatımıza yön veren Ahmed-i Hani, Meleyi Ceziri, Fegiye Teyran gibi alimlerin eserleri ile ilgili olarak yetenekli gençlerimizin araştırmalar yapması sağlanacaktır.

 

Kültür Merkezimiz ayrıca Şiir, Edebiyat, Resim, Müzik ve çeşitli sanat dallarında meraklı gençlerimizin yetişmesi için uygun bir ortam oluşturacaktır.

 

Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Farsça Dillerinde dil kursları açılacak; Kürtçe yazı ve şiirlerin yazılması teşvik edilecektir.

 

 

PROJE 4: said-i nursi kütüphanesi ve kürt tarihi araştırma tanıtma akademisi

 

Hatuniye mahallesinde şehrimizin mimari kültürüne katkıda bulunacak estetik yapısıyla göz dolduracak bir akademi merkezi kurulacaktır.

 

Cumhuriyet döneminde mücadelesi ile Kur’an-i davaya hizmet eden, günümüz gençliği üzerinde iz bırakan bir kişilik olan Said-i Nursi anısına yapılacak olan kültür ve tarih akademisine tarihi Kürt kişiliklerinin hayatları ve mücadelelerini konu alan bir tarih araştırmaları merkezi kurulacaktır. Bu çalışma sayesinde bölge halkının ilgisi belediyemiz etkinliklerine kaydırılacak yeni bir bilgi kaynağı inşa edilerek sekülerleştirme maksatlı yazılmaya çalışılan Kürt tarihini asli menşeine yönlendirmiş olacağız.

 

Yetenekli ve istekli gençlerimizin başta Bediüzzaman Said-i Nursi Ahmed-i Hani, Meleyi Ceziri, Fegiye Teyran, Abdülhakim-i Arvasi, gibi bölgemizdeki önemli âlimlerin ve şahsiyetlerin eserleri ile alakalı araştırma yapmasına ve kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyacak olan Merkez, kısa vadede gençlerimizin uyuşturucu tacirleri ve terör örgütü tarafından istismarına engel olmak; orta ve uzun vadede ise ahlaken temayüz etmiş ve ilmen gelişmiş, medeniyete katkı sunan bireylerin yetişmesi için uygun imkânları sağlamak.

 

 

PROJE 5: KONGRE VE DÜĞÜN MERKEZİ

 

Çohaz Petrolün karşısında bulunan eski Astsubay evlerinin olduğu yere yapılması düşünülen Kongre ve Kültür Merkezi ile farklı büyüklükte 4 adet konferans ve tiyatro salonu, 2 adet sinema salonu ve 2 adet düğün salonu içerecek şekilde son derece kapsamlı bir kültür merkezi yapılacaktır.

 

Toplam 60 bin metre kare kapalı alana sahip olacak olan Merkezde 80 dükkân kapasiteli alışveriş merkezi kurulacaktır.

 

Bu şekilde şehrimizin kısıtlı kültür-sanat imkânları genişletilecek, halkımızın kendini geliştirme ve sosyalleşme imkânları son derece önemli bir altyapıya kavuşacaktır. Alış veriş merkezinin Kurulmasıyla birlikte Çarşı merkezin yoğunluğu daha da hafifleyecek bulunduğu bölgeyi yeni bir cazibe merkezine dönüştürecektir.

 

 

 

 

PROJE 5: KONUK EVİ

 

İlimizin yatak kapasitesine katkı sağlamak ve nitelikli turizm altyapısı oluşturmak için özellikli bir Konuk Evi inşa edilecektir.  Van kalesi civarında kurulacak olan 5 yıldızlı otel konseptindeki 100 odalı Konuk Evimiz güzel bir ticari yatırım ve istihdam kaynağı olacağı gibi Şehrimize gelecek olan devlet büyüklerimizi ağırlayacağımız ferah bir mekân olarak da kullanılacaktır.

PROJE 6: spor merkezleri

Sporun kişisel ve ahlaki gelişime olumlu katkısı bilinen bir gerçektir. Bu alanda kuracağımız 6 adet spor tesisi ve fitness merkezi ile yeni bir hizmet alanı oluşturmak diğer bir sosyal donatı projemizdir. Spor alanlarının yanında kurulacak olan açık alan fitness aletleri sayesinde ev hanımları, yaşlılar ve yeterli aktivite imkanı bulamayan vatandaşlarımıza uygun sportif alanlar oluşturmak ve sporu mahalle düzeyine eriştirmek amaçlarımız arasındadır.

 

 

PROJE 7: HAYVAN HASTANESİ

 

Bir başka Sosyal Projemiz ise Hayvan Hastanesi inşasıdır. Her ne kadar Bu hizmet alanı büyük şehir belediyesi hizmet alkanında olsa da İlçemizdeki hayvancılık sektörünün ihtiyacı ve bünyemizde bulunan Erçek gölü, Keşiş gölü ve Van gölü dolayısıyla Göçmen kuşların ilgisini çeken coğrafyası dolayısıyla hayvanlarımızın karşılaştığı sorunlardan kurtulmalarını sağlayıp yeniden doğaya dönüşlerini sağlamak açısından gereklidir. Bu nedenle büyükşehir belediyesinin oluru alınarak böyle bir yatırım alanı inşa edilebilecektir.

Van Kalesinin Soluna (Fidanlığa) düşen kısmında yapacağımız Hastane ile hem sahipli hayvanlara düşük ücretle hizmet sunulacak hem de sahipsiz hayvanlara ücretsiz tedavi ve bakım hizmeti verilecektir. Böylece İlimizde hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize önemli bir katkı sunulacaktır.

 

Hastanemizin Van Kalesi’ne yakın tarafında ise Van Kedisi Yetiştirme ve Tanıtma Merkezi kurularak Dünya turizminde kendine özgü cazibesiyle yer almış olan kedimiz yerli ve yabancı turistlerin kentimizi tercihi için önemli bir çekim alanı oluşturulacak ve turizm için katkı sağlanacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

EKONOMİYİ GELİŞTİRECEK PROJELERİMİZ

 

PROJE 1: GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEYECEK MİKRO KREDİ UYGULAMALARI

 

Şehrimizin en önemli ekonomik sorunlarını istihdam eksikliği ve fakirlik oluşturmaktadır. Belediyecilik anlayışımızın en önemli unsurlarının başında fakirlikle ve fırsat eşitsizlikleri ile mücadele gelmektedir.

 

Başta tarım ve hayvancılık faaliyetleri olmak üzere, el emeği gerektiren iş kollarına mikro kredi imkânı sağlanması yönündeki çalışmalarımız İlçemiz ekonomik faaliyetlerine önemli bir ivme kazandıracaktır.

 

Belediyemiz,  mikro krediler için ihtiyaç duyulan kaynakların sağlanması konusunda gönüllük esaslı bağışları koordine edecektir.  

 

Ayrıca, Bankalarla garantörlük anlaşmaları imzalanacak ve Kamu Kurumlarının özel nitelikli teşvik ve imkanlarının bu alanlara kaydırılması için koordinasyon Belediyemiz tarafından yapılacaktır.

 

 

ELER

 

 

PROJE 2: BİO-ENERJİ TESİSİ VE ENERJİ KENT YATIRIMLARI

 

Özellikle belediye hizmetleri kapsamında toplanan atıkların en akılcı şekilde değerlendirilmesi, ekonomiye geri dönüştürülecek şekilde kazanım imkânlarının artırılması üzerinde hassasiyetle durduğumuz konuların başında gelmektedir.

 

Kuracağımız tesisimiz evsel atık ve artıkların yanında ekimi yapılan bitkisel ürünleri kullanarak enerji üretimi sağlayacaktır.

 

Ayrıca, Dünyanın en fazla güneş gören yerlerinden olan ilimizin bu avantajından faydalanmak için başta güneş enerjisi olmak üzere, rüzgar enerjileri ile geri dönüşüm depoları için enerji tarlaları oluşturulacaktır.

 

İMİZ

 

 

PROJE 3: SU FABRİKASI YATIRIMI

 

İlimiz zengin su kaynaklarına sahip olmasına rağmen bu alanda yeterli yatırım bulunmamaktadır.

 

İlçemiz sınırlarında bulunan zengin su kaynaklarını kullanan gelişmiş bir su / mineral su paketleme tesisi kurulacaktır.

 

Tesisimizde üretilecek olan su sıhhi ortamda paketlendikten sonra yurtiçi ve yurtdışına sevk edilerek şehrimizin istihdamına önemli katkılar sağlayacaktır.

PROJE 4: HALK EKMEK FABRİKASI YATIRIMI

Hem halkımıza sağlıklı ekmek sunabilmek hem de ekmek fiyatlarında düzenleyici aktör işlevi edinebilmek için bir Halk Ekmek Fabrikası kurulacaktır. Bu Tesisimizin günde 20 bin ekmek ve türevlerini üretebilecek kapasitede olması öngörülmektedir. Bu sayede halkımıza sağlıklı ve güzel ekmek hizmeti sunulabilecek elde edilen kazançla da ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz ekmek dağımı yapılacaktır.

 

PROJE 5: KOMŞU ÜLKELERLERLE TİCARET VE TURİZM PROJELERİ

 

İlimizin, önemli bir pazar konumunda olan İran ile komşu olması üzerinde önemle durulması gereken bir nitelik taşımaktadır. Yine coğrafi olarak yakınlık taşıyan Irak da İlimiz açısından bir diğer önemli pazar konumundadır.

 

Etrafındaki bu pazarlara hem coğrafi hem de kültürel bakımdan yakınlığına karşın, İlimizin dış ticaret potansiyeli son derece sınırlı bir düzeyde kalmaktadır.

 

İlimizin dış ticaret ve turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirilebilmesi için  üretim yapan KOBİ’lerin özelde bu pazarlar genelde ise tüm pazarlara ihracat konusunda cesaretlendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

 

Bu kapsamda, belediyemiz oluşturacağı proje destek merkezi vasıtasıyla başta eğitim, analiz, Devlet Teşvikleri konusunda bilgilendirme ve proje yapım desteği sağlayacak aynı zamanda firmalarımızı geliştirecek faaliyetlerde bulunacak ve Firma özelinde projeler geliştirecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

TİCARİ KENT ORMANLARI

 

 

Bazı ülkelerde kırsal fakirliği azaltma ve yerel ekonomik gelişmeyi sağlama açısından büyük bir öneme sahip olan ticari ormanlar ilimiz için çok uygun bir model teşkil etmektedir.

Şehrimizin yer altı su kaynakları bakımından zenginliği ve iklim şartlarımız bakımından meyve yetiştiriciliğine elverişli olduğu bilinen bir gerçektir. Yerel yöneticilere düşen halkımızı bu alanda teşvik etmek ve bilinçlendirmek olmalıdır. Seracılık ve meyve yetiştiriciliği ülkemiz açısından ciddi önem arz etmektedir. Kırsal mahallelerimizde belediyemizin teşviki ile kurulacak olan kooperatiflere halkımızın iştiraki sağlanacaktır. Katılım sağlayan halkımız yetiştirme alanlarının bakımını yürütecek bu alandaki faaliyetler ise belediyemiz tarafından denetlenecektir.

Oluşturulan kooperatifin yönetimi mahalle sakinleri tarafından seçilecek. Kooperatifin geliri mahalledeki haneler arasında bölüştürülecektir.

Yetiştirilen meyveler belediyemizce kurulacak olan tanzim satış mağazalarında sergilenecek, böylece Pazar bulma sorunu hal edilmiş olacaktır.

 

 
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar ve takım elbiseGörüntünün olası içeriği: 9 kişi, Sedreddin Şevgin, Vesim Yaviç ve Kazim Gökçül dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlarGörüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar ve takım elbiseGörüntünün olası içeriği: 6 kişi, Vesim Yaviç ve Kazim Gökçül dahil, ayakta duran insanlar ve iç mekanGörüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa ve iç mekanGörüntünün olası içeriği: 1 kişi