Allah Neden Kadın Peygamber Göndermedi?

Mehtap Gözükan

VAN 6.08.2018 09:42:36 0
Allah Neden Kadın Peygamber Göndermedi?
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Ateistlerin sıkça sorduğu sorulardan biri de İslam'da neden kadın peygamber olmadığıdır. Kadın peygamber olmadığı için, İslam'ın erkek ve kadına eşit bir bakış açısına sahip olmadığını iddia ederler.

 

Peygamberler Hak dini tebliğ için gelirler. Kendilerinden önce gelen peygamberlerin tebliğ ettiği, ancak müşrikler tarafından özünden uzaklaştırılan dini özüne döndürmekle görevlidirler. Peygamberlerin dini tebliğ sırasındaki en saldırgan muhatapları müşriklerdir. Müşriklerin yaşadığı din vahye dayalı Hak din değildir. Zan üzerine kurulu geleneksel bir din anlayışları vardır. Allah ''insanlar içinde, mü'minlere en şiddetli düşman olarak Yahudileri ve müşrikleri bulursun.'' (Maide Suresi, 82) der.

 

Bir başka ayette ''Allah, (müşriklerin saldırı ve sinsi tuzaklarını) iman edenlerden uzaklaştırmaktadır. Gerçekten Allah, hain ve nankör olan kimseyi sevmez.''  (Hac Suresi, 38) buyurarak, müşriklerin nankör ve hain olduklarını ve sinsi tuzaklarla saldırıda bulunduklarını bildirir. Müşriklerin bir diğer özelliği de hakaret etmeleri, eziyet verici ağır sözlerle müminleri taciz etmeleridir. ''... Şirk koşmakta olanlardan elbette çok eziyet verici (sözler) işiteceksiniz...'' (Ali İmran Suresi, 186)

 

Dolayısıyla peygamberlik kolay bir görev değildir.  İslam'ı, ulaştığı herkese tebliğ için gayret ederken hakaret, baskı, tehdit gibi psikolojik savaş yöntemlerine maruz kalırlar. ''O inkar edenler, zikri (Kur'an'ı) işittikleri zaman, seni neredeyse gözleriyle devireceklerdi. "O, gerçekten bir delidir" diyorlar.'' (Kalem Suresi, 51) Her dönem gönderilen peygamberlere ''Dediler ki: "Sen ancak büyülenmişlerdensin.'' (Şuara Suresi, 153)

 

Peygamberler sadece psikolojik değil, fiziksel olarak da savaşmak durumunda kalabilirler. Bir ayette '' ... Peygamberleri haksız yere öldürenler ve insanlardan adaleti emredenleri öldürenler...'' (Âli İmran Suresi, 3-21) olduğu haber verilir. Peygamberin canı, malı her an tehlikededir. Mesela Ankebut suresi 24. ayette kavmi Hz. İbrahim'in öldürülmesi veya ateşe atılmasına hükmetmiştir.  '' Toplumunun İbrahim'e cevabı sadece şunu söylemeleri oldu: "Bunu öldürün, yahut yakın!" Ama Allah onu ateşten kurtardı.'' (Ankebut Suresi, 24)

 

Peygamberlerin yaşadıkları zorlukları anlatan sadece bir kaç ayeti ekledim. Yüzlerce ayette, peygamberlere atılan iffetsizlik iftiraları, delilik ve büyülenmişlik suçlaması, hakaret ve saldırılar anlatılıyor. Dolayısıyla Allah'ın kadınlara peygamberlik görevi -vermemesi değil- yüklememesi, Allah'ın kadınlar üzerindeki merhamet ve korumasının bir delilidir. Kuran'da kadın daima korunmuştur. ''Erkeklere kazandıklarından pay (olduğu gibi), kadınlara da kazandıklarından pay vardır. '' (Nisa Suresi, 32) '' Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur.'' (Nisa Suresi, 34) Ayetlerden de anlaşıldığı üzere kadın da çalışıp para kazanabilir. Ama evin geçimi sorumluluğu erkeğe verilir. Kadın psikolojik ve bedensel baskıya maruz kalacağı her ortamda korunur/kollanır. Şayet Allah bu kadar güç bir sorumluluğu kadınlara da vermiş olsaydı, ateist arkadaşlar o zaman da ''erkekler dururken kadına nasıl böyle bir görev yüklenir'' derlerdi. İtirazın sonu yok...

 

History Channel'da yayınlanan ''Beden Dili'' belgeselinde, kadın ve erkek politikacıların insanlar üzerindeki etkisi bilimsel olarak anlatılıyor. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, kadın sesinin erkek beyninin duygu bölümünü etkilediğini gösteriyor. Bu nedenle erkekler, kadınlar konuştuğunda ''onların duygusal olduklarını düşünüyorlar'' deniyor. Kadınlar konuşmalarıyla sadece kadınları etkileyebiliyormuş. Ama erkekler hem kadın hem de erkekler üzerinde etkili oluyormuş. İnsanlara tebliğde en etkili olacak cinsiyet bilimsel olarak da erkekler gibi görünüyor. Bu da  Kuran'ın her şeyi bilen, haberi olan Allah tarafından gönderilmiş Hak Kitap olduğunun delillerinden biri oluyor.

 

Biz senden evvel kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başka (peygamberler) göndermedik. Eğer bilmiyorsanız, zikir ehline sorun. (Nahl Suresi, 43)