Alışveriş günleri start aldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası, (Van TSO), Van Büyükşehir Belediyesi, Van Valiliği, yüzüncü Yıl Üniversitesi ve DAKA işbirliği ile gerçekleştirilen 'Van Alıveriş Günleri Festivali' start aldı.

VAN 15.03.2015 16:37:20 0
Alışveriş günleri start aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Valilik önünde bir araya gelen ve aralarında Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, Van TSO Başkanı Necdet Takva, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir halk kitlesi Sanat Sokağı'na kadar yürüdü.
Yürüyüşten önce Valilik önünde açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, amaçlarının bir farkındalık yaratmak olduğunu ve Van'da bunu geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.
Kurum yetkilileri daha sonra geldikleri Sanat Sokağı kavşağında Cumhuriyet Caddesi'nde davul zurna eşliğinde halay çekti. 
Vatandaşlar ve kurum yetkilileri ardından da sokakta pandomim gösterisi izledi.
Daha sonra ise Sanat Sokağı yanındaki parkta kurulan stantlar Vali belediye eşbaşkanları, Van TSO başkanı tarafından ayrı ayrı ziyaret edilerek stant sahiplerine başarılar diledi.
Akşam saatlerinde de konser verildi. 
Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği "Van Shopping Fest" adı altında gerçekleştirilen "Van Alışveriş Günleri Festivali" 15 gün sürecek. 
Etkinlikler 5 Nisan'da son bulacak. 
Festival ile, yerel piyasanın canlanması ve kentin bölgenin alışveriş merkezi haline gelmesi amaçlanıyor.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı