Alışveriş günleri başlıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası, yerel piyasanın canlanması ve ilimizin bölgenin alışveriş merkezi haline gelmesi amacı ile Van Shoppıng Fest adı altında 15 Mart 05 Nisan 2015 tarihleri arasında alışveriş günlerini başlatıyor.

VAN 12.03.2015 16:08:06 0
Alışveriş günleri başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yüzlerce üyenin destek verdiği, kurumsal olarak Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği Van SHOPPING FEST Van’ı bölgenin ticaret ve alışveriş merkezi yapacak.
Van’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtmak ve Van ilinin marka değerine katkı sağlamak için düzenlenecek olan Van Shopping Fest sivil toplum, özel sektör ve kamu işbirliği ile gerçekleştirilecektir.  Van Shopping Fest ile Mart - Nisan 2015 yılında perakende, turizm, yeme-içme, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörün harekete geçirilmesi amaçlanmaktadır.
Firmaların Van Shopping Fest etkinliği ile bünyelerinde indirim günleri, hediye çeki, çekilişler yaparak, alışverişin 20 gün boyunca teşvik edilmesi sağlanacaktır. Van Alışveriş Günlerinin özellikle 15 Mart-05 Nisan tarihleri arasında yapılmasının ana sebebi bu tarihlerde yoğun bir şekilde ilimizi ziyaret eden İranlı turistlerin kent ekonomisine sağladıkları katkının önemi ve gelen misafirlerimize iyi bir tatil geçirmeleri amaçlanmaktadır. Özellikle tatil amaçlı gelen misafirlerimizin salt alışveriş konusunda değil, Van’da bulundukları süre zarfında kaliteli zaman geçirmeleri amacıyla birçok sosyal ve kültürel etkinliklerde planlanmıştır.  Aynı zamanda kentte gelen turistlerin konaklama sürelerinin de uzatılmasının amaçlandığı festival önümüzdeki yıllara da önemli bir kazanım sağlayacaktır.
 
Konserler
Alışveriş Günleri boyunca 15 Mart Pazar günü Halk müziği sanatçısı Mustafa Özarslan Halk konseri ile start veriyor. İkinci konser 29 Martta Pop sanatçısı Atiye ile devam edecektir. Her iki konserde ücretsiz olup, halkın katılımı beklenmektedir.
 
Açılış Kortej Yürüyüşü ile başlıyor
Van Alışveriş Günleri 15 Mart Pazar günü Beşyol Meydanından başlayacak kortje yürüyüşüne halkımız, misafirlerimiz, kurum temsilcileri, sanatçılar katılım sağlayacaklardır.
 
Van Caddeleri Işıl Işıl
Van Alışveriş Günleri kapsamında şehrin iki önemli caddesi olan Cumhuriyet ve Maraş Caddeleri ışıklandırılmaya başlandı. Şehirde festival boyunca sergiler, sokak sanatçıları gösterileri, tiyatro oyunları vb. etkinlikler alışveriş ile birlikte sosyal ve kültürel bir canlılık getirecektir.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi