Ali Sürmeli'den Erdoğan'a kanı durdurun çağrısı

Vadi'nin fenomeni Zaza Başbakan Erdoğan'a seslendi: ALLAH PEYGAMBER AŞKINA AKAN KANI DURUDURUN..

VAN 8.12.2012 15:24:38 0
Ali Sürmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kurtlar Vadisi dizinin fenomen karakterlerinden Zaza'yı canlandıran Ali Sürmeli diziden ayrılma süreci ve hayata bakışıyla ilgili Zaman'dan Ayhan Hülagü'ye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a sitem eden Ali Sürmeli, ' Umutluydum AK Parti'den. 'Yitirdim umudumu' demeye dilim varmıyor, içim öyle hissediyor ama onu dile vurmak istemiyor. Allah, Peygamber aşkına şu kanı durdurun. Elinizde...' diye konuştu.

Dizi sektöründeki çalışma saatlerine isyan eden Sürmeli, ' Ne yazık ki emperyalizm ve onun uşakları bu ülkede, özellikle dizi sektöründe, öyle bir düzen kurmuşlar ki ancak kaçarak kurtulabilirsin' dedi.

İŞTE SÜRMELİ'NİN O ÇARPICI AÇIKLAMALARI

'Çok şükür' dedirtecek kadar çok mu çektiniz dizi sektöründen?

Babacığım günde 18 saat çalışılır mı? İnsan haklarına, Allah'ın yarattığı bu bedene aykırı. Ne yazık ki emperyalizm ve onun uşakları bu ülkede, özellikle dizi sektöründe, öyle bir düzen kurmuşlar ki ancak kaçarak kurtulabilirsin. Aldığım para, nasıl olsa maliyeciler biliyor, reddedilir değil aslında. Hadi ya, salak mısın, ne yapıyorsun diyen oluyor ama birinin bu işi bırakması lazım.

'OSMANLI'NIN 500 YILDA YAPAMADIĞINI TÜRK DİZİLERİ YAPTI'

Neden bırakması gerekiyor?

Üsküp'te köfteci bir baba, kuru fasulyenin parasını almadı. Çünkü sen gelenlerin kalbini kırmadın, fotoğraf çektirdin, dedi: "Osmanlı'nın beş yüz yılda yapamadığını Türk dizileri yaptı." Bunu dediğinde utandım. Biri geliyor, 'Selamun aleyküm Zaza' diyor, sonra Sırpça fotoğraf çektirmek istediğini söylüyor. Seni insan yerine koyuyor ama sen yorgunluktan bir an evvel eve gidelim, derdindesin. Daha insanca, kaliteli, düzgün işler yapabiliriz. İnsan mahcup oluyor, utanıyor. Faslı, Cezayirli, Tunuslu sana dokunuyor, bir şeyler söylüyor. Yazık o heyecanlara.

Bırakacağım dedikten sonra çok fazla geri dönüşüm aldınız mı?

Çok iyi bir yöntemmiş. Oyuncu arkadaşlarıma öneririm. İşsiz kaldıkları zaman oyunculuğu bırakıyorum desinler, tekliflerin ardı arkası kesilmiyor. Parayı sanki kendi veriyormuş gibi davranan yapımcılardan 'sana bu lafı yedireceğiz' der gibi teklifler geldi. Sen reyting yapıyorsun, o reklama yansıyor, halkın parasının bir kısmını sana veriyor. Cebinden çıkıyormuş gibi havaları yok mu? Hepsinden kurtuldum Allah'a şükür.

BENİM BAŞBAKAN'IM GİTTİ ANKARA'NIN BAŞBAKAN'I GELDİ

Hükümetin siyasi duruşunu nasıl buluyorsunuz?

Erdoğan'ı beğeniyor, 'one minute' olayından sonra 'işte gurur duyacağım bir adam' diyordum. Fakat hastalandı dedikodularından sonra benim başbakan gitti, Ankara'nın başbakanı geldi. Hoşlanmadığım bir şey söyler korkusuyla Bismillah diyerek televizyonu açıyorum. One minute'ten buraya nasıl geldi? Elinde idam sicini, Kürt milletvekillerini Meclis'ten atmaya varan bir adam oldu. Bütün bu kan, gözyaşına rağmen niyetimin iyi olduğunu biliyorum. O da bir yere kadar, ömür bu gelip geçiyor. Bir ülkeyi 'Bu kadar nükleer santralimiz var, bu kadar enerji tüketiyor' ifadeleri değil, ancak ondaki derinlik zengin kılar. Bu da olacak ama diğer taraftan tiyatronu kapatmayacaksın.

ALLAH PEYGAMBER AŞKINA AKAN KANI DURDURUN

Sorunların çözüme dair umudunuz yok gibi...

Umutluydum AK Parti'den. 'Yitirdim umudumu' demeye dilim varmıyor, içim öyle hissediyor ama onu dile vurmak istemiyor. Allah, Peygamber aşkına şu kanı durdurun. Elinizde...