Alet ve personel eksikliği' meclise taşındı; “Kabul edilemez“!

Van - Hakkari Tabip Odası Başkanlığı tarafından dile getirilen ve gazetemiz tarafından da gündeme taşınan Doğumevi ile İpekyolu Çocuk Hastanesi'ndeki iddialar meclise taşındı. HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar, Van Doğumevi Hastanesi

VAN 3.07.2015 12:54:32 0
Alet ve personel eksikliği
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van - Hakkari Tabip Odası tarafından dile getirilen Doğumevi Hastanesi ile İpekyolu Çocuk Hastanesi'nde 'alet ve personel' eksikliği tartışması devam ederken son olarak da 'Doğruyu Söylemiyorlar' başlığı ile manşete taşıdığımız haber üzerine HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

'4 MADDELİK ÖNERGE'

Özyaşar, 4 maddelik önergesinde şu görüşlere yer verdi:

"Van ilimizde bulunan, İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde alet ve personel eksikliği ile ilgili sıkıntıların yaşandığı kamuoyuna yansımaktadır. Van-Hakkâri Tabip Odası Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; alet eksikliği, altyapı yetersizliği ve uzman doktor eksikliği ile ilgili hastane çalışanları ve vatandaşlardan şikayetlerin geldiği belirtilmiştir. Bu sıkıntılardan dolayı hastanenin işlevini yerine getiremediği iddia edilmiştir."

'MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLECEK Mİ?'

HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar'ın, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle sorduğu sorular ise şöyle:

"1. İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde çalışması gereken uzman doktor sayısı kaç olmalıdır? Hastanede kaç uzman doktor çalışmaktadır? Bu hastaneye uzman doktor ataması yapılacak mıdır?

2. İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yatak kapasitesi Van ili için yeterli midir? Yatak kapasitesi arttırılacak mıdır?

3. İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde alet yetersizliği var mıdır? Eksik aletler ne zaman tamamlanacaktır?

4. İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde ve Van ilindeki diğer hastanelerde yaşanan sıkıntıları yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek için müfettiş görevlendirilecek midir?"

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinden sonra gazetemize özel açıklamalarda bulunan Özyaşar, vatandaşların mağdur edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bu konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Özyaşar, şunları kaydetti:

"İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde ve ilimizdeki diğer hastanelerde yaşanan sıkıntıların vatandaşlarımızı mağdur etmesini kabul edemeyiz. HDP vekilleri olarak vatandaşlarımızın tüm sıkıntılarına çözüm üretilmesi için çalışmak bizim önceliklerimizdir. Adı geçen hastanenin sıkıntılarını meclise taşımak için soru önergesi verdik. Verilecek cevaptan sonra, Sağlık Bakanlığı tarafından atılması gereken adımların takipçisi olacağız. Geçen dönem vekil arkadaşlarımız bu tür sorunları hep meclise taşıdılar. Bizler de halkımızın sorunlarına çözüm üretmek için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye hazırız."