Aktivistlerden 'Van Müzesi'ni tanıtım çabası

Vangölü Aktivistleri Derneği, bir süredir sosyal medyada “Dikkat Köşesi” adı altında tanıtım faaliyeti yürütüyor.

VAN 7.03.2022 11:24:01 0
Aktivistlerden 'Van Müzesi'ni tanıtım çabası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tanıtım çalışmasında Van ve havzada bulunan tarihi, dini, kültürel değerler ile doğal güzelliklere dikkat çekiliyor. 
Derneğin yüzlerce üyesinin yanı sıra doğaseverler, kentteki STK temsilcileri, kurum yetkilileri ve ilgi duyan binlerce kullanıcı tarafından görsel eklenerek yazılı olarak yapılan tanıtım çalışmasına farklı sosyal medya platformlarında paylaşımlarla destek veriliyor.

HAFTANIN KONUSU VAN MÜZESİ

Dernek tarafından bu hafta için Van Müzesi tanıtım konusu edildi.   
Müzenin bir bölümünden görüntü eklenerek paylaşılan tanıtım metninde, müzeye ilişkin genel bilgiler yer alıyor.

TARİHÇESİ 

Tanıtım metninde müzenin tarihçesine ilişkin olarak şu bilgiler aktarılıyor:
“1932 yılında bir depo ihtiyacı ile kurulan müze envanterin genişlemesi sebebiyle 1972 yılında Müze Müdürlüğü’ne dönüştürülmüştür. Alt Paleolitik dönem ve Osmanlılara kadarki dönemin yansımalarını barındıran müze, 2019 yılında modern bir müze halini almıştır."

SERGİLENEN ESERLER

Müzede sergilenen eserlerle ilgili bilgilerin aktarıldığı tanıtımda, “Müzede yaklaşık 3 bin eser sergilenmektedir. Van ili sınırları içinde bulunan birçok eser kronolojik bir sırayla teşhir edilmektedir.” bilgisi yer alıyor.

“YILIN MÜZESİ” YARIŞMASINDA FİNALDE…

Van Müzesi, Avrupa Müze Forumu tarafından düzenlenen "2022 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Ödülü" yarışmasında finale kalmıştı.
Sosyal medyadaki tanıtımda bu yarışamaya dikkat çekiliyor.
Müzeyle ilgili diğer bilgiler şöyle yer alıyor:
“Van Kalesi’nin karşısına kurulmuştur. Avrupa Müze Forumu tarafından düzenlenen 2022 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Ödülü yarışmasında Van Müzesi finale kalmıştır. Pazartesi dışında geri kalan bütün günlerde hizmet veren müze 08.00-17.00 arasında hizmet vermektedir.”

USLU’DAN DESTEK

Vangölü Aktivistleri Derneği’nin sosyal medyadaki bu çalışmasına eski Van Müzesi Müdürü şimdiki Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu’dan da destek geldi.
Uslu, twitter hesabından tanıtım metnini ve ilgili görseli ekleyerek, “Mutlaka gezilmesi gereken bir mekân...” sözleriyle paylaştı.
Haber: Adil Harmancı