Aktivistlerden kış etkinliği

Van ve Bitlis’te faaliyet yürüten Vangölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü’nün korunması ve havzanın tanıtılması amacıyla hazırladığı kış programını hayata geçiriyor. Dernek Başkanı Dr. Erdoğan Özel, gölün korunması ve havz

VAN 13.01.2022 11:18:46 0
Aktivistlerden kış etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Van Gölü’nün korunması ve havzanın turizm değerlerinin tanıtılması yönündeki faaliyetleri sürüyor.
Son birkaç yıldır faaliyetlerinde kış programı uygulayan dernek bu faaliyetleri 2022’de zenginleştirerek hayata geçiriyor.

MURADİYE ŞELALESİ İLE BAŞLADILAR

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, kış programı çerçevesinde önceki gün gün Muradiye Şelalesi’nde yüzme etkinliği gerçekleştirdi.Yarı donmuş şelalede yüzme etkinliği gerçekleştirildiği belirtildi. 

VAN GÖLÜ YÜZÜLECEK

Muradiye Şelalesi ardından bu kez Van Gölü’nde yüzme etkinliği gerçekleştirilecek.
Kış programıyla ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Programımıza Nemrut Develeri gezisi ile başladık, okullardaki seminerler ve Muradiye Şelalesi yüzme etkinliği ile devam ettik, 2 hafta sonra da 3. Van Gölü kış yüzme festivalimiz olacak” dedi.

KAMP VE BALIK FESTİVALİ

Kış programının farklı etkinliklerle süreceğini belirten Özel, “Bizim amacımız her halükarda Van Gölü ve havza konusunda halkımızı bilgilendirmek, tanıtıma katkı sunmak ve duyarlılık oluşturmaktır. Bunun için de şartlar ne olursa olsun bu etkinliklerimizi sürdürme kararlılığımız var. Kış, yaz biz aktivistler için fark etmez, hepimizin fedakarlık etmesi gerekiyor, biz bir anlamda örnek de oluşturmak istiyoruz. O nedenle kış programını dikkat çekici etkinliklerle sürdürüyoruz. Yüzme etkinliklerimizle birlikte bir de kış kampımız olacak, yanı sıra da 6. Van Gölü Balığı Festivalimiz olacak. Tabi 2021 Aralık ayında Bitlis ve Van'daki ortaokul öğrencilerine yönelik başlattığımız eğitim programlarımız da sürecek” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK EĞİTİMLER

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, "Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı" kapsamında Bitlis’te devam eden eğitimlere ilişkin de bilgi verdi.
Eğitimlerin süreceğini belirten Özel, önceki gün Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ve BETAV desteğinde Hizan ve Güroymak’taki ortaokullarda Van Gölü’nün ve havzanın sahiplenmesine ve korunmasına yönelik olarak dernek üyesi çevre uzmanları tarafından bilgilendirmelerde bulunulduğunu kaydetti.
Özel, aynı bilgilendirme çalışmalarının Van'da da hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.
Özel Haber: Adil HARMANCI 

Aktivistlerden kış etkinliği